default-image

Νεκροί δύο κυανόκρανοι σε ενέδρα

Κόσμος
Νεκροί δύο κυανόκρανοι σε ενέδρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο Τανζανοί κυανόκρανοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη,  στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όταν η περίπολος στην οποία συμμετείχαν έπεσε σε ενέδρα σε μια περιοχή όπου κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών από την Ουγκάντα.

Όπως ανακοίνωσε η MONUSCO, η αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα, οι κυανόκρανοι δέχθηκαν επίθεση σε ένα χωριό περίπου 50 χλμ. βόρεια της πόλης Μπένι, στην επαρχία Βόρειο Κίβου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της MONUSCO, τραυματίστηκαν άλλοι 13 κυανόκρανοι, ενώ 4 αγνοούνται. Δεν διευκρινίστηκαν οι εθνικότητες των τραυματιών και των αγνοουμένων κυανόκρανων.

Νωρίτερα χθες, ο στρατός του Κονγκό είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε 16 αντάρτες της οργάνωσης Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF) σε σφοδρές μάχες στην περιοχή το Σαββατοκύριακο.

Η χθεσινή επίθεση εναντίον ανδρών της MONUSCO ήταν η δεύτερη εναντίον δυνάμεων της αποστολής του ΟΗΕ μέσα σε 48 ώρες. Ένα ελικόπτερο της αποστολής, στο οποίο επέβαινε ο επικεφαλής του στρατιωτικού της σκέλους, δέχθηκε πυρά από αγνώστους τη Δευτέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News