Ειδήσεις

"Η συμφωνία για τα αεροδρόμια θα ολοκληρωθεί άμεσα"

Η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρεία Fraport και στην επανεκκίνηση της διαδικασίας πώλησης του 51% του ΟΛΠ, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ.

«Το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων θα ολοκληρωθεί άμεσα», είπε ο ίδιος, που ζήτησε ανωνυμία αναφερόμενος στη συμφωνίας ύψους 1,2 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από το 2014.

Ανέφερε επίσης ότι σχετική ανακοίνωση θα πρέπει να αναμένεται έως τις 15 Μαΐου.

Την κινητικότητα που υπάρχει στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, υπό την πίεση και των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, είχε επιβεβαιώσει πριν από λίγες ημέρες και πάλι στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος, επισημαίνοντας ότι η Αθήνα επιδιώκει να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας και ότι η Fraport θα ήταν πρόθυμη υπό όρους να εξετάσει περιορισμένη κρατική συμμετοχή.

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα καλέσει, μέσα στις επόμενες ημέρες - όσους ενδιαφερόμενους έχουν προκριθεί στην short list - να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προτάσεις για την εξαγορά του 51% του ΟΛΠ με πρόβλεψη να αυξηθεί στο 67% σε βάθος 5ετίας.

«Θα ανοίξουμε και πάλι τη διαδικασία τις ερχόμενες ημέρες», δήλωσε, σύμφωνα με το in.gr.

Σχόλια