Ειδήσεις

Όχι τραπεζοκαθίσματα όπου να 'ναι, μπαίνουν κίτρινες γραμμές

Μια σοβαρή προσπάθεια για να μπει τάξη στο "χάος" που παρατηρείται με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων όπου... να 'ναι προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα νωρίς το πρωί, τα συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τη σήμανση με ιδιαίτερα αυστηρό και εμφανή τρόπο (με παχιές γραμμές στο πλακόστρωτο) των σημείων που έχουν δικαίωμα, σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας, να χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη χρήση των τραπεζοκαθισμάτων.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο απελευθέρωσης των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνονται παράνομα από τραπεζοκαθίσματα.

Συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου αρχικά πραγματοποιούν μέτρηση του χώρου και στη συνέχεια χαράσσουν πρώτα με αστάρι, στη συνέχεια άσπρο χρώμα και τέλος με έντονο κίτρινο χρώμα γραμμές έτσι ώστε καθίσματα και τραπέζια να είναι εντός του ορίου.

«Η δημοτική Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες για να αμβλυνθεί αυτό το φαινόμενο και θα πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός.

«Θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε νοοτροπίες και πρακτικές που αποκλείουν τους πολίτες από πεζοδρόμια και πεζόδρομους και ιδιοκτήτες των καταστημάτων οφείλουν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση και να μπει τάξη», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος.

«Υπάρχει συνεργασία και συνεννόηση με τους καταστηματάρχες και επειδή εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία προχωρούμε σε μείωση κατά 20% των τελών που καταβάλλουν για τους κοινόχρηστους χώρους αλλά πρέπει να βοηθήσουν και αυτοί ώστε και να εφαρμόζεται ο κανονισμός αλλά και η εικόνα της πόλης να είναι καλύτερη», καταλήγει ο κ. Καραντινός.

Στις φωτογραφίες βλέπετε μόνο λευκές γραμμές, αφού όπως εξήγησαν οι αρμόδιοι του Δήμου που έκαναν τις διαγραμμίσεις, η κίτρινη μπογιά θα μπει σε... δεύτερη φάση.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια