default-image

Διαγωνισμός φωτογραφίας για τις "Στιγμές της Ζωής τους"

Πολιτισμός
Διαγωνισμός φωτογραφίας για τις "Στιγμές της Ζωής τους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσπάθησαν με ένα φωτογραφικό κλικ να αποτυπώσουν τη στιγμή για να την κρατήσουν στην αιωνιότητα. Μικροί, ερασιτέχνες φωτογράφοι από το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, απαθανάτισαν με αστείρευτο ενθουσιασμό και συνάμα αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα, "Στιγμές της Ζωής τους", όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος του διαγωνισμού φωτογραφίας που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο σχολείο τους.

Και όχι μόνο τα κατάφεραν αλλά όπως αποδεικνύεται, σε περίπτωση που γκουρού της φωτογραφίας έβλεπαν τις δημιουργίες των μαθητών, θα ζήλευαν αν όχι την τεχνική, σίγουρα την άποψη, το στήσιμο και γενικότερα το ταπεραμέντο που εκδηλώνουν οι μικροί καλλιτέχνες μέσα από τις δημιουργίες τους.

Θέματα που έχουν να κάνουν με την φύση, το περιβάλλον, οικογενειακές στιγμές, ζώα και σαφώς την κρίση της εποχής η οποία, όπως φαίνεται, δεν άφησε ανεπηρέαστα τα πιτσιρίκια.

Τον λόγο τώρα έχει ο ειδικός και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, κ. Πολυχρόνης Νικηφοράκης που μεγάλη χαρά και προθυμία δέχτηκε να είναι ο κριτής των ανήλικων φωτογράφων δηλώνοντας και ο ίδιος ότι σημασία δεν έχει έαν είναι καλή η κακή μια φωτογραφία αλλά το συναίσθημα που βγάζει και μεταδίδει σε εκείνον που την βλέπει.

Με τη συνδρομή και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η έκθεση με τις φωτογραφίες των παιδιών κοσμεί ήδη τον εσωτερικό χώρο του σχολείου με δασκάλους και γονείς να μην κρύβουν τον θαυμασμό τους και την έκπληξη τους για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 5.30 το απόγευμα και η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο για τους διαγωνιζόμενους. Ενώ θα υπάρξουν και έπαθλα με τους τρεις καλύτερους ερασιτέχνες φωτογράφους να κερδίζουν από μια φωτογραφική μηχανή, ψηφιακό άλμπουμ,ή ένα mb3.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News