Ειδήσεις

Σε τροχιά κινητοποιήσεων για τη σωτηρία του Νοσοκομείου

Μετά από την εξάμηνη στάση αναμονής που προηγήθηκε η Ανοικτή Επιτροπή Αγώνα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ενεργοποιήθηκε ξανά, κάλεσε σε ανοικτή γενική συνέλευση τους Ιεραπετρίτες, παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή κ. Κωστή Δερμιτζάκη, και αποφάσισε μετά από πολύωρη συζήτηση και κατάθεση προτάσεων, να πραγματοποιήσει συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Παρασκευή στις 11 το πρωί, έξω από το Νοσοκομείο παρουσία του νέου διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκου Ηγουμενίδη.

Παράλληλα αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου, να συγκροτηθεί ολιγομελής επιτροπή, που θα αναλάβει να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην Αθήνα, μετά από ραντεβού που δεσμεύτηκε να κλείσει ο βουλευτής κ. Κωστής Δερμιτζάκης.

«Η επιτροπή αυτή θα συναντηθεί και με όποιον άλλον κριθεί σκόπιμο, προκειμένου να πείσει με τεκμηριωμένα επιχειρήματα για τη μοναδικότητα αυτού του Νοσοκομείου, που χρειάζεται στήριξη σε όλους τους τομείς, καθώς και για την αναγκαιότητα να ενισχυθεί με κάθε δυνατό τρόπο, για να συνεχίσει να προσφέρει τις καλές υπηρεσίες που πρόσφερε πάντα στους 45.000 κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής», μας είπε ο κ. Αντρέας Μαμαντόπουλος.

«Αν συνεχίσουμε τη φθίνουσα πορεία που έχουμε ακολουθήσει τα 5 τελευταία χρόνια, θα γίνει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ένα Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, που θα δουλεύει μέχρι τις 10 το βράδυ και μετά θα κλείνει για να ανοίξει ξανά το πρωί, χωρίς να μπορεί να κρατά για νοσηλεία κανένα περιστατικό», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Αντώνης Τσικαλουδάκης, καρδιολόγος.

Αιχμηρές ήταν οι τοποθετήσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, και της Λαϊκής Συσπείρωσης, που τοποθετήθηκαν στην ανοικτή γενική συνέλευση με βολές και κατά της σημερινής κυβέρνησης.

«Η τελευταία απόφαση για περικοπή κονδυλίων που οδηγεί στην υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας, έγινε τον περασμένο Μάρτιο. Κάποιοι μας κρύβουν την αλήθεια. Μόνο οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει. Το μεσημέρι της Κυριακής είδα με τα μάτια μου τραυματία σε τροχαίο, να διακομίζεται στον Άγιο Νικόλαο γιατί δεν εφημέρευε το Ακτινολογικό, που σημαίνει ότι εκτός από τις νυχτερινές ώρες, υπάρχουν και βάρδιες ημερήσιες που το Νοσοκομείο δεν καλύπτεται με βοηθό ακτινολόγου. Υπάρχει όμως και άλλο  πρόσφατο περιστατικό που χάθηκε ανθρώπινη ζωή από καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο αναφέρθηκε στην επίσκεψη που έκανε πριν μερικές μέρες στην Ιεράπετρα ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μανόλης Συντυχάκης», μας είπε η δημοτική σύμβουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μαρία Κοτσιφάκη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Αντώνης Πετρά, ιατρός, δήλωσε τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στις αποφάσεις της Επιτροπής Αγώνα.

«Θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε τις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν, και θα συμμετέχουμε στην επιτροπή που συγκροτήθηκε για να κάνει τις επαφές στην Αθήνα. Δεν υπάρχουν σημάδια τον τελευταίο καιρό που να μας δείχνουν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Το Νοσοκομείο μας συνεχίζει δυστυχώς να υποβαθμίζεται», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνης Πετράς.

«Έμεινα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου στην ανοικτή γενική συνέλευση που έγινε με πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα. Θα είμαι "παρών" όπως ήμουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν για το Νοσοκομείο. Παραλάβαμε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση την οποία προσπαθούμε να διαχειριστούμε. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα για να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον τόπο μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωστής Δερμιτζάκης.

«Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης είναι να κάνουμε μια συγκέντρωση με παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Παρασκευή, όπου θα έχουμε καλέσει για να μας ακούσει και ο νέος διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκος Ηγουμενίδης, και παράλληλα θα επιχειρήσουμε με την επιτροπή που συγκροτήθηκε, να συναντηθούμε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για να παρουσιάσουμε τεκμηριωμένα τις διεκδικήσεις μας», πρόσθεσε ο κ. Μιχάλης Μαχαιράς δημοτικός σύμβουλος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα και επικεφαλής των "Πολιτών εν Δράσει".

Η Επιτροπή Αγώνα κάλεσε τον κόσμο να κατεβεί ξανά στους δρόμους την ερχόμενη Παρασκευή, γιατί όπως αναφέρουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, «κινδυνεύει πλέον η Υγεία μας, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής για το Νοσοκομείο μας, η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται διαλύοντας τη λειτουργία του Νοσοκομείου, η παθολογική κλινική παραμένει ουσιαστικά κλειστεί και δεν έχει καν δρομολογηθεί η πρόσληψη ούτε μόνιμου γιατρού (παρά την προκήρυξη θέσης και την εκδήλωση ενδιαφέροντος), ούτε επικουρικού. Κανένα από τα πολλά κενά προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού, διοικητικού) δεν έχει καλυφθεί, αντίθετα προστίθενται και νέα (ακτινολογικό και μικροβιολογικό τμήμα), με αποτέλεσμα η λειτουργία του Νοσοκομείου να είναι πλέον επισφαλής και η δουλειά του.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια