default-image

Η αποστολή της Βραζιλίας για το Κόπα Αμέρικα

Ποδόσφαιρο
Η αποστολή της Βραζιλίας για το Κόπα Αμέρικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν αναμενόμενο να αλλάξουν τα πάντα στην εθνική Βραζιλίας που διασύρθηκε το περασμένο καλοκαίρι, στο Μουντιάλ, γνωρίζοντας εκείνη την ιστορική ήττα 7-1 απ' την Γερμανία…

Η ομάδα της «σάμπας» έχει μπει σε νέα εποχή, με τον Ντούνγκα πλέον στην τεχνική ηγεσία, και θέλει να στείλει το μήνυμα στο προσεχές Κόπα Αμέρικα (διεξάγεται το καλοκαίρι), όπου στοχεύει στην ένατη κατάκτησή της στον θεσμό.

Απ' την 23μελή αποστολή του Μουντιάλ, ΜΟΝΟ 9 βρίσκονται ξανά «μέσα» και θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους. Πρόκειται για τους Τζέφερσον, Ντιέγκο Άλβες (τερματοφύλακες αμφότεροι), Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Φερναντίνιο, Λουίς Γκουστάβο, Γουίλιαν, Νεϊμάρ, Νταβίντ Λουίζ.

Αναγκαστικά εκτός έμεινε ο τραυματίας Όσκαρ, επανήλθε ο Ρομπίνιο, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε αρκετά νέα και… φρέσκα πρόσωπα.

Η Βραζιλία βρίσκεται στο 3ο γκρουπ και θα παίξει με Περύ στις 14 Ιουνίου, με Κολομβία τρεις μέρες αργότερα και με Βενεζουέλα στις 21. Οικοδέσποινα της διοργάνωσης είναι η Χιλή.

Τερματοφύλακες: Τζέφερσον (Μποταφόγκο), Μαρσέλο Γκρόχε (Γκρέμιο), Ντιέγκο Άλβες (Βαλένθια)

Αμυντικοί: Νταβίντ Λουίζ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Μιράντα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φαμπίνιο (Μονακό), Φελίπε Λουίς (Τσέλσι), Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντανίλο (Πόρτο)

Μέσοι: Λουίς Γκουστάβο (Βόλφσμπουργκ), Ελίας (Κορίνθιανς), Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι), Καζεμίρο (Πόρτο), Έβερτον Ριμπέιρο (Αλ Αχλί), Γουίλιαν (Τσέλσι), Ντάγκλας (Σαχτάρ), Κουτίνιο (Λίβερπουλ)

Επιθετικοί: Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Ρομπίνιο (Σάντος), Ρομπέρτο Φιρμίνιο (Χόφενχαϊμ), Ταρντέλι (Λούνενγκ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News