Ειδήσεις

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ απαντά στον Ηλ. Λυγερό

Απάντηση στα χθεσινά αναγραφόμενα του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου Ηλία Λυγερού για την εταιρεία ΔΕΠΑΝΑΛ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Νέας Αλικαρνασσού) απέστειλε ο αντιπρόεδρός της κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης.

Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο της απάντησης:

«Mάλλον ο κύριος Λυγερός (επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ηρακλείου) έχει κάποια παράλογη εμμονή με τη ΔΕΠΑΝΑΛ, την πιο κερδοφόρα και βιώσιμη επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου και ίσως της Ελλάδος σε επίπεδο Δήμων.

Πώς είναι δυνατόν μια εταιρεία με κέρδη κοντά στα 400.000 ευρώ (χρήση 2014), με εξαμηνιαίο εξορθολογισμό εξόδων στο 30%, με αύξηση εξαμηνιαίων εσόδων στο 157%, όπου τα κέρδη διανέμονται ως επί το πλείστον στους δημότες μας είτε με τη μορφή χορηγιών σε σχολεία ορφανοτροφεία κ.ά., είτε με τη μορφή έργων, να επιζητεί είτε το κλείσιμό της και την απορρόφησή της από το Δήμο, είτε με τη συγχώνευσή της με άλλες ζημιογόνες εταιρείες του Δήμου;

Δυστυχώς ο κρατισμός, κύριε Λυγερέ, κατέστρεψε ετούτη τη δύσμοιρη χώρα. Εάν συνεχίσουμε με τέτοιες αναχρονιστικές νοοτροπίες, η χώρα μας είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Στη ΔΕΠΑΝΑΛ, κύριε Λυγερέ, δημιουργούμε οικονομίες κλίμακος, πράττουμε σύγχρονη τεχνοκρατική διαχείριση, δημιουργούμε ανάπτυξη, καινοτομούμε και αναβαθμίζουμε το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας.

Τα όποια προβλήματα που μας κληρονόμησαν οι του Κουράκη προσπαθούμε να τα επιλύουμε με σύνεση και στρατηγική και εξάλλου είμαστε στη διαχείριση εξουσίας 6 μήνες.

Μη βιάζεστε να μας κρίνετε... Εμείς θα σας απαντούμε με την αυξανόμενη κερδοφορία και τη χρηστή διοίκηση με αξιοκρατικά μέσα και αδιάβλητες διαδικασίες».

Σχόλια