Ειδήσεις

Συνάντηση για τους επαρχιακούς δρόμους του Ηρακλείου

Θέματα που έχουν να κάνουν με το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Ηρακλείου που κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης όλων τον οδικών δικτύων του νομού, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησαν το Σάββατο, ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Στη συνάντηση ιδιαίτερη μνεία έγινε για τον υπό κατασκευή νέο δρόμο που θα συνδέει το Ηράκλειο με το ορεινό Μαλεβίζι και το ορεινό Μυλοπόταμο όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν επιτόπου το έργο για να έχουν πλήρη εικόνα για την πορεία των εργασιών κατασκευής.

Τονίστηκε και από τους δύο η μεγάλη σπουδαιότητα του δρόμου που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ασφάλεια της μετακίνησης των κατοίκων των περιοχών αυτών και θα διευκολύνει τους χιλιάδες επισκέπτες που όλο το χρόνο επιθυμούν να γνωρίσουν τις ομορφιές του Ψηλορείτη.  

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μετά την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αξίζουν συγχαρητήρια  στην Περιφέρεια και στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη τον κ. Κουκιαδάκη για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν για την συντήρηση και αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού μας με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων όσο  και πόρων της Περιφέρειας.

Όλα αυτά τα χρόνια τόσο το κεντρικό κράτος αλλά και η αυτοδιοίκηση έδωσαν πραγματικά τον εαυτό τους ώστε να κρατηθεί η χώρα μας όρθια και οι άνθρωποι παρά τις μεγάλες δυσκολίες να προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες επιβίωσης τους. Και αυτό πρέπει να γίνει και στις μέρες μας. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στον υπό κατασκευή νέο δρόμο που θα συνδέει το Ηράκλειο με το ορεινό Μαλεβίζι και το Μυλοπόταμο.

Ένα δρόμο που θα δώσει μια άλλη προοπτική και άλλη διάσταση στην ανάπτυξη των περιοχών των βόρειων πλαγιών του Ψηλορείτη.

Όπως με ενημέρωσαν, οι κάτοικοι του Αστυρακίου παραχώρησαν δωρεάν τα οικόπεδα τους για να περάσει ό δρόμος. Αξίζουν συγχαρητήρια. Με αυτό ως οδηγό και τα άλλα χωριά που και αυτά έχουν, καλά το γνωρίζουμε, περήφανους ανθρώπους θα πράξουν το ίδιο.

Στην εθνική προσπάθεια που γίνεται για να κρατηθεί το έθνος μας όρθιο πρέπει όλοι οι φορείς και το κράτος και εμείς από την πλευράς μας όλοι οι ευρωβουλευτές όλων των παρατάξεων να συνεργαζόμαστε για την ευημερία και την πρόοδο.

Αξίζουν τέλος συγχαρητηρίων σε όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αστυρακίου "Ο Αστύρακας" για την έντονη δραστηριότητα που παρουσιάζουν και κρατούν το χωριό τους σε άριστη εικόνα και παράλληλα καταγράφουν όλο το πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα της περιοχής».

Σχόλια