Ειδήσεις

Στο Ατσιπόπουλο η Συντονιστική Επιτροπή του Ποταμιού

Τη Δημοτική Κοινότητα Ατσιποπούλου επισκέφτηκε η Συντονιστική Επιτροπή του Ποταμιού για το Ρέθυμνο την Πέμπτη 30/4/2015, συμμετέχοντας ως παρατηρητής στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου. Ακολούθησε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Δ.Κ. Ατσιποπούλου κ. Αλέκο Παπαλεξάκη σχετικά με τα θέματα που απασχολούν την περιοχή, τις δράσεις και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά επισκέψεων, που έχουν προγραμματιστεί, με σκοπό τη γνωριμία με τους τοπικούς φορείς και την αναλυτική αποτύπωση των θεμάτων που απασχολούν κάθε γωνιά του νομού Ρεθύμνης.

«Σκοπός μας είναι να ξεκινήσουμε έναν ανοιχτό διάλογο με τους φορείς του νομού και να δημιουργήσουμε μια "γέφυρα" με το Ποτάμι και τους ειδικούς ανά τομέα για την προώθηση των θεμάτων που είναι σε εξέλιξη. Είναι σημαντικό, όταν στοχεύουμε στην επόμενη μέρα, να αναζητήσουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης της κάθε περιοχής μέσα από την αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής ή γεωφυσικής κληρονομιάς του τόπου μας», τόνισαν.

Όπως επισημάνθηκε, «τα συμπεράσματα από την πρώτη αυτή συνάντηση ήταν ουσιαστικά για την προοπτική αναβάθμισης της τοπικής οικονομίας με τη σωστή αξιοποίηση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2015-20). Αυτό προϋποθέτει μετρήσιμο αναπτυξιακό όφελος και προσεκτικό σχεδιασμό για ολοκληρωμένες εδαφικές παρεμβάσεις-αναπλάσεις με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι αναγκαία συνεπώς μια ακόμη πιο αποκεντρωμένη πολιτική παρεμβάσεων και υποστήριξης στους οικισμούς και στα περιφερειακά έργα, ώστε να αναζωογονηθεί η τοπική οικονομία».

Σύμφωνα με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για το Ρέθυμνο, προς αυτή την κατεύθυνση το Ποτάμι ως πολιτικός φορέας θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην ανάδειξη, προώθηση και αξιοποίηση των τοπικών "θησαυρών". «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού και κυρίως οι βουλευτές μας στην Κρήτη - Σταύρος Θεοδωράκης στα Χανιά και Σπύρος Δανέλλης στο Ηράκλειο - θα είναι στη διάθεση των τοπικών εκπροσώπων, με όποιο όπλο τους παρέχει η κοινοβουλευτική τους ιδιότητα, να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια», υπογράμμισαν.

Σχόλια