Ειδήσεις

Με γοργούς ρυθμούς οι παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν σε όλη την πόλη οι σημαντικές παρεμβάσεις και δράσεις της Αντιδημαρχίας Πρασίνου με στόχο οι εργασίες καλλωπισμού και κλαδέματος του πρασίνου από την αρμόδια υπηρεσία να αλλάξουν την όψη του Ηρακλείου.

Η αρμόδια υπηρεσία έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα με 30 άτομα προσωπικό μέσω των δίμηνων συμβάσεων, με αποτέλεσμα να προχωρούν απρόσκοπτα οι μεγάλες παρεμβάσεις με κλάδεμα 6.000 δέντρων μουριάς, τον εξωραϊσμό του παραλιακού μετώπου, τον καθαρισμό των φοινίκων σε αυτό και άλλες ενέργειες.

«Θα αναβαθμίσουμε περιβαλλοντικά το Ηράκλειο»

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης, οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προστασίας και ανάδειξης του πρασίνου για μια ανθρώπινη πόλη με καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της.

«Η Υπηρεσία Πρασίνου θα συνεχίσει τις εξορμήσεις κλαδέματος σε όλες τις περιοχές του Δήμου, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω των πεντάμηνων συμβάσεων που θα βοηθήσουν σημαντικά τις εργασίες που σήμερα υποστηρίζει με υπερπροσπάθεια το ελάχιστο προσωπικό πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου».

Μήνυμα στους δημότες για μια όμορφη πόλη

Επίσης η Αντιδημαρχία Πρασίνου θα προχωρήσει με την υπηρεσία Πρασίνου και το Τμήμα Περιβάλλοντος σε εξωραϊσμό του πάρκου Γεωργιάδη στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις του Ηρακλείου. Ο κ. Ινιωτάκης στέλνει μήνυμα στους δημότες να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις σημαντικές περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δράσεις, έστω και με την ελάχιστη προσφορά, το πότισμα ενός φυτού σε δημόσιο χώρο.

«Εμείς προσπαθούμε», κατέληξε, «με το ελάχιστο προσωπικό να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις παρεμβάσεις για το πράσινο και γι' αυτό ζητούμε την κατανόηση των δημοτών».

Σχόλια