default-image

Επιχείρησε να φύγει με πλαστά χαρτιά, με τη βοήθεια Γάλλου

Κρήτη
Επιχείρησε να φύγει με πλαστά χαρτιά, με τη βοήθεια Γάλλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Γάλλος υπήκοος προσπάθησε χθες το μεσημέρι να διευκολύνει έναν 33χρονο από το Κονγκό να φύγει από τη χώρα μας με πλαστά έγγραφα και προορισμό τη Γερμανία. Και οι δύο συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου.

Στον 36χρονο από τη Γαλλία περάστηκαν χειροπέδες για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα άλλου ατόμου και για πλαστογραφία, ενώ ο 33χρονος από το Κονγκό κατηγορείται για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης διευκόλυνσης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, εντοπίστηκε ο 36χρονος να έχει προμηθευτεί κάρτα επιβίβασης, στο όνομά του, για πτήση με προορισμό την Κολωνία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 36χρονος Γάλλος στη συνέχεια είχε συνάντηση εκτός του χώρου του αεροδρομίου με τον 33χρονο προκειμένου να του δώσει την κάρτα επιβίβασης για τη συγκεκριμένη πτήση.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι ο 36χρονος είχε αφιχθεί την Πρωτομαγιά από τη Γαλλία στην Ελλάδα και στη συνέχεια στις 3/5/2015 μαζί με τον 33χρονο από το Κονγκό είχαν έρθει στην Κρήτη με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.

Σε γενόμενο έλεγχο στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το διαβατήριο και η άδεια οδήγησης του 36χρονου, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 36χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News