default-image

Απόστολος Ρίζος "minimals" στo Cine Studio

Πολιτισμός
Απόστολος Ρίζος "minimals" στo Cine Studio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μινιμαλιστικό μουσικό project, όπου οι χαρισματικές του ερμηνείες και η αγαπημένη του κιθάρα συμπράττουν με το κοντραμπάσο του πληθωρικού δεξιοτέχνη Θεόδωρου Κουέλη και το "ρυθμικό σετ" του εξαιρετικού σολίστα Νίκου Κασσαβέτη, δημιουργώντας ένα πλήρες ηχητικό και ρυθμικό τοπίο, παρουσιάζει ο τραγουδοποιός Απόστολος Ρίζος το Σάββατο 16 Μαΐου στις 22:30 στο Cine Studio live, στο Ηράκλειο.

Ρυθμός, συναίσθημα και ερμηνεία συναντιούνται σε ένα μουσικό project μυσταγωγίας. Στο κοντραμπάσο είναι ο Θεόδωρος Κουέλης και στα τύμπανα ο Νίκος Κασσαβέτης.

Τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Απόστολου Ρίζου, όπως το "Μη φύγεις" και το "Ποτέ δεν είναι αργά", μαζί με ακυκλοφόρητα τραγούδια του και το ολοκαίνουργιο "Σ' αυτή τη χώρα", συναντούν το "Τι να θυμηθώ", το "Να 'μαστε μαζί" και τη "Φυσαλίδα" του Νίκου Ζούδιαρη. Αγαπημένα ακούσματα των Χατζιδάκι, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Κραουνάκη, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη και άλλων κορυφαίων δημιουργών μάς αποκαλύπτονται από την αρχή, σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, με την αμεσότητα και το συναίσθημα να παίζουν πάντα τον πρώτο ρόλο.

-Θεόδωρος Κουέλης: ηλ. κοντραμπάσο / beatbox / loops

-Νίκος Κασσαβέτης: drums

-Απόστολος Ρίζος: κιθάρες / φυσαρμόνικα

Σάββατο 16 Μαΐου στις 22:30

Cine Studio live, Λ. Ικάρου και Ηροδότου 177, Ηράκλειο

Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Πληροφορίες /τηλ. κρατήσεων 2810823813 - www.texnopolis.net

Ποιος είναι ο Απόστολος Ρίζος

Ο Απόστολος Ρίζος γεννήθηκε στη Λαμία το 1977. Έχει σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οδηγήθηκε από πολύ μικρός στο δρόμο της μουσικής, εμπνευσμένος από τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα. Από την ηλικία των 15 ετών έπαιζε σε μικρές μουσικές σκηνές και συμμετείχε σε συγκροτήματα ως τραγουδιστής και κιθαρίστας. Παράλληλα διεύρυνε τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας μαθήματα κιθάρας, θεωρίας-αρμονίας με τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Βασίλη Ρακόπουλο και φωνητικής με τους Νένη Ζάππα, Μίρκα Γεμεντζάκη, Κarin Meier και Χρόνη Αηδονίδη. Σε ηλικία μόλις 19 χρονών τον άκουσε για πρώτη φορά ο Νίκος Ζούδιαρης στη μουσική σκηνή "ΧΑΜΑΜ", δίπλα στον Γιώργο Ζήκα και τον Τάκη Μπουρμά και αργότερα τον επέλεξε ως ερμηνευτή του καινούργιου κύκλου τραγουδιών του με γενικό τίτλο "Ένας κύκλος κλαίει" (cd album,P+C 2000,Minos-EΜΙ). Ένα χρόνο μετά η συνεργασία τους συνεχίστηκε με το cd single "Φυσαλίδα" (P+C 2001, Minos-EMI).

Πρόσφατα στοιχεία:

• Το 2010 παρουσίασε το πρώτο προσωπικό του album στο οποίο υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, με τίτλο "Τι είδες που δεν είδα εγώ;" (Lyra). Πρόκειται για ένα θεματικό album με 14 τραγούδια, τα οποία συνθέτουν μια ιστορία που κυλάει σαν ταινία - κάθε τραγούδι και μια σκηνή.

• To 2012, οι μουσικές εμφανίσεις του Απόστολου Ρίζου είχαν ως θεματικό άξονα τη Γυναίκα. Τραγούδια γραμμένα για τη γυναίκα, τραγούδια γραμμένα από γυναίκες και τραγούδια που έχουν χαρακτηριστεί από κορυφαίες ερμηνεύτριες.

• Τον ίδιο χρόνο, (2012) συμμετείχε ερμηνευτικά στο album "Σε τόπους που δεν ξέρω" του Γρηγόρη Πολύζου, σε παραγωγή Νίκου Ζούδιαρη.

• Το καλοκαίρι του 2012, συμμετείχε στο εξαιρετικό αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη - "Μάρκος ο Φραγκοσυριανός" που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο και στο Φεστιβάλ Σάνης στη Χαλκιδική, με την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου.

• Το χειμώνα 2012-13, ολοκλήρωσε στο "Σταυρό του Νότου" μια σειρά μουσικών παραστάσεων με τίτλο "Καρέ στης Ντάμας", με καλεσμένες ξεχωριστές γυναικείες παρουσίες, όπως η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Ειρήνη Σκυλακάκη, η Μαρία Παπαγεωργίου και η Λίνα Νικολακοπούλου. • Την άνοιξη του 2013, παρουσίασε το μουσικό project "Στα στέκια της Πόλης", σε χώρους που αγαπάμε να βρισκόμαστε και να επικοινωνούμε.

• Το Μάιο του 2013, συμμετείχε στη νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Χρυσόστομου Σταμούλη, με τη Μελίνα Κανά και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, με τίτλο "Αγάπη σ' αγαπάω".

• Το καλοκαίρι του 2013, παράλληλα με τις εμφανίσεις του "Στους κήπους της πόλης", και τις προσωπικές του συναυλίες στην περιφέρεια, συμμετέχει στις μουσικές παραστάσεις με τίτλο "Χειρολαβές" της Λίνας Νικολακοπούλου, με την Αργυρώ Καπαρού.

• Το Μάιο του 2013, συμμετείχε στη νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Χρυσόστομου Σταμούλη, με τη Μελίνα Κανά και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, με τίτλο "Αγάπη σ' αγαπάω".

• Από το φθινόπωρο του 2013, συμμετέχει στις μουσικές παραστάσεις με τίτλο "Χειρολαβές", της Λίνας Νικολακοπούλου, και στη συνέχεια στη μουσική παράσταση με τίτλο "Τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου".

• Από το χειμώνα του 2013-14, παρουσιάζει με τον μεγάλο ερμηνευτή Γιάννη Κούτρα ένα ιδιαίτερο μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία, με τίτλο "Όλο τον κόσμο Γύρισες".

• Την άνοιξη του 2014 συμμετείχε ερμηνευτικά στο album "Από το φως και το σκοτάδι" του δεξιοτέχνη στο νέυ Νίκου Παραουλάκη, με τον Αλκίνοο Ιωανίδη, τον Μανώλη Λιδάκη, τον Φώτη Σιώτα κ.ά.

• Το Μάιο του 2014 εγκαινίασε στο "Σταυρό του Νότου" τη νέα περίοδο των εμφανίσεών του, με τίτλο "Σ' αυτή τη Χώρα" , παρουσιάζοντας με την μπάντα του επιλογές από το νέο κύκλο τραγουδιών του, τραγούδια που έχουν χαρακτηρίσει τη δωδεκάχρονη πορεία του στο χώρο της έντεχνης και ελληνικής ροκ σκηνής, αλλά και διασκευές που έχει στιγματίσει με τις ερμηνείες του.

• Τον Ιούνιο του 2014 , εμφανίστηκε στην παράσταση "Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς", για τους πρωτομάστορες του ρεμπέτικου (Βαμβακάρης, Μπάτης, Δελιάς, Παγιουμτζής), που παρουσίασε η Λίνα Νικολακοπούλου, στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ.

• Το χειμώνα του 2014-15 παρουσίασε το μουσικό Project "Να 'μαστε μαζί", με την τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Ευτυχία Μητρίτσα.

• Ο Απόστολος Ρίζος ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες και την επιμελείται καλλιτεχνικά ο Γιώργος Ανδρέου. Ένα από τα καινούργια του τραγούδια με τίτλο "Σ' αυτή τη χώρα" (μουσική: Απόστολος Ρίζος / στίχοι: Τάμμυ Τσέκου) ήδη κυκλοφορεί σε digital single και επίσημο video clip, ως ένα πρώτο δείγμα του νέου του album. Ακούστε το:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News