default-image

Κάτω του μετρίου η αξιολόγηση των πολιτών για την οικονομία

Ελλάδα
Κάτω του μετρίου η αξιολόγηση των πολιτών για την οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτω του μετρίου κρίνουν οι πολίτες πως είναι, σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, με άριστα το «10» στην καταπολέμηση της ανεργίας η κυβέρνηση συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 3,8, στη μείωση της ακρίβειας 3,3, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας 2,8 ενώ στην κοινωνική ασφάλιση οι πολίτες βαθμολογούν με 4. 

Από την προκήρυξη των Προεδρικών εκλογών, το Δεκέμβριο του 2014, το 34% αναφέρει ότι η οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε.

Παράλληλα, το 30% πιστεύει ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες η κατάσταση θα χειροτερέψει, το 33% ότι θα καλυτερέψει, το 26% ότι θα παραμείνει η ίδια και το 11% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις. 

Στο ερώτημα τι επιλέγουν ανάμεσα στην παραμονή στο ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή, το 66,5% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, με το 27% να επιλέγει την επιστροφή στη δραχμή. 

Το ποσοστό διαφοροποιείται όταν η παραμονή στο ευρώ συνοδεύεται από την εφαρμογή ενός νέου Μνημονίου, παραμένει, ωστόσο, ψηλότερα στις προτιμήσεις των πολιτών, με 55,5%, έναντι 35% που επιλέγουν την επιστροφή στη δραχμή με ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News