Ειδήσεις

Έκκληση για την καθαριότητα στο σπίτι και τη γειτονιά μας

Την ώρα που το Ηράκλειο έχει γεμίσει με αυτοσχέδιες χωματερές, έκκληση για αυτοσυγκράτηση και τήρηση των κανόνων καθαριότητας απευθύνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η αρμόδια υπηρεσία μοιάζει να μην προλαβαίνει να μαζεύει, χωρίς καν να έχει ακόμα κορυφωθεί ο καθαρισμός των κήπων των δημοτών που συχνά γίνεται αυτήν την περίοδο.

Ο νέος υπαίθριος σκουπιδότοπος, με τον οποίο ήρθαμε αντιμέτωποι, βρίσκεται ανάμεσα στις Πατέλες και την Αγία Αικατερίνη.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις δύο πιο πάνω φωτογραφίες, πρόκειται για μια τριτοκοσμική εικόνα: ξύλα, σκουπίδια, ένα ξεπατωμένο βαρέλι και μπάζα, πεταμένα δίπλα στους κάδους των απορριμμάτων σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Ανάλογη εικόνα με αυτή που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στο τυφλό σημείο, κάτω από τη γέφυρα του Αϊ Γιάννη του Χωστού και σε τόσα άλλα... Που ακόμη κι όταν καθαριστούν την άλλη μέρα πάλι ίδια είναι... Διότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως η υποβάθμιση του περιβάλλοντος βλάπτει και τους ίδιους εκτός από τους άλλους...

Ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν και της άφιξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών στην Κρήτη, ο Δήμος Ηρακλείου απευθύνει έκκληση. Με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενημερώνονται οι πολίτες πως η αποκομιδή των απορριμμάτων σταματά το μεσημέρι του Σαββάτου. Καθώς τα απορριμματοφόρα του Δήμου ξεκινούν τα δρομολόγια της εβδομάδας τη νύχτα της Κυριακής, καλούνται οι δημότες, στα πλαίσια της δικής τους προσπάθειας, να διατηρήσουν την πόλη καθαρή και να μη βγάζουν τα σκουπίδια τους νωρίτερα στους κάδους.

Παράλληλα, όσοι καθαρίζουν κήπους και αυλές καλούνται να μην αφήνουν τα υπολείμματα στους κάδους απορριμμάτων, παρά μόνο αν πρόκειται για μικρές ποσότητες που είναι δεμένες δίπλα στους κάδους. Αν πρόκειται για τα υπολείμματα από ολόκληρα δέντρα ή μεγάλης έκτασης κήπους πολυκατοικιών, τότε οφείλουν να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2813/409.660, προκειμένου να τα παραλάβει. Το ίδιο τηλεφωνικό νούμερο οφείλουν να καλούν οι πολίτες που επιθυμούν να πετάξουν ογκώδη αντικείμενα.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας στο Ράδιο 9,84

Προκειμένου λοιπόν να διατηρηθεί η πόλη καθαρή σε μία χρονική στιγμή που απαιτείται φροντίδα από όλους, με δεδομένη και την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, ο Δήμος Ηρακλείου ζητά την προσοχή, την ευαισθητοποίηση αλλά και τη συνεργασία των δημοτών.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ρασούλης υπενθυμίζει ότι για κλαδιά και μεγάλα αντικείμενα οι δημότες έχουν τη δυνατότητα, αντί να τα αφήνουν στους δρόμους, να ειδοποιούν την Υπηρεσία Καθαριότητας και έναντι μικρού τιμήματος εργαζόμενοί της να τα απομακρύνουν.

Ιδιαίτερη επισήμανση γίνεται παράλληλα στην αισθητική αλλά και τη δημόσια υγεία για όλους μας.

Αγγέλα Δουλγεράκη, Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια