Ειδήσεις

Δήμος καλεί Περιφέρεια και ΕΣΔΑΚ για απορρίμματα

Τριμερής συνάντηση αύριο με επίκεντρο τη διαχείριση των απορριμμάτων. Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου και Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων μπορεί να μη συμφωνούν κατά καιρούς σε όλα, αλλά αυτή τη φορά επιδιώκουν να κινηθούν εξαρχής συντονισμένα για την ένταξη έργων σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρο της πλατείας Ελευθερίας είναι η πρώτη μετά την αποκάλυψη-"βόμβα" που έγινε στις 23 Μαρτίου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ ΤV" για το ότι ο ΕΣΔΑΚ δε θα έπρεπε να λειτουργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία και θα έπρεπε να έχει μετεξελιχθεί ήδη από το 2014 σε Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Η αποκάλυψη τότε ήρθε να επιβεβαιωθεί σχεδόν 1 μήνα μετά με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που επιβεβαίωσε το μη σύννομο της λειτουργίας.

Ταυτόχρονα στην ίδια σύσκεψη θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα, καθώς και η φάση στην οποία βρίσκεται η περιβόητη μελέτη σκοπιμότητας που έχει ανατεθεί προκειμένου να καθοριστεί η τύχη της μονάδας βιοξήρανσης απορριμμάτων, για τη λειτουργία της οποίας είχε ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση, με το Δήμο Ηρακλείου να διαφωνεί αρχικώς με το σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια και υλοποιεί ο ΕΣΔΑΚ.

Χρήστος Κώνστας

Σχόλια