default-image

"Τιτανομαχία" απόψε στο Τορίνο

Ποδόσφαιρο
"Τιτανομαχία" απόψε στο Τορίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για μια απλή τιτανομαχία… Είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε ένα μεγαθήριο που θέλει να πιστοποιήσει πως μετά από μια μεγάλη αποχή από την ελίτ της Ευρώπης είναι έτοιμη να επιστρέψει στην κορυφή, αλλά κι ένα άλλο που θέλει να διατηρηθεί σε αυτή με νύχια και με δόντια. Σε κάθε περίπτωση, ο αποψινός πρώτος ημιτελικός του Champions League μεταξύ Γιουβέντους και Ρεάλ (21:45, Novasports 2) δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Οι «μπιανκονέρι» έχουν κατακτήσει ήδη από το Σάββατο και μαθηματικά το πρωτάθλημα, έχουν περάσει στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά δεν αρκούνται σε αυτά. Ξέρουν καλά πως έχοντας εδραιώσει την κυριαρχία τους στα ιταλικά γήπεδα, πρέπει πλέον να ζήσουν στιγμές δόξας και στην Ευρώπη, γιατί αυτές τους έχουν λείψει. Ο Μάσιμο Αλέγκρι δεν υπολογίζει ξανά στους τραυματίες Πογκμπά, Κάσερες και Ασαμόα, ενώ έκανε γνωστό πως θα εγκαταλείψει το αγαπημένο του σχήμα με τρεις αμυντικούς για να παίξει με τέσσερις στα μετόπισθεν.

Η «βασίλισσα», στον αντίποδα δεν έχει ακόμη αποβάλει το άγχος του πρωταθλήματος. Προέρχεται από θρίαμβο με 3-2 στη Σεβίλλη, όμως ακολουθεί ένα δύσκολο όσο και κρίσιμο ματς με τη Βαλένθια στο «Μπερναμπέου» και πάντα ελπίζει σε στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Κάρλο Αντσελότι, που θέλει να γίνει ο πρώτος προπονητής που κατακτά το Champions League τέσσερις φορές, αναγκάστηκε να αφήσει στην ισπανική πρωτεύουσα τον ανέτοιμο Μπενζεμά, τον τραυματία Μόντριτς και τον εκτός πλάνων Κεντίρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News