default-image

Ένας υπάλληλος… ρομπότ

Επιστήμη
Ένας υπάλληλος… ρομπότ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος υπάλληλος ενός καταστήματος στο Τόκιο, την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι διαφορετικός. Ένα ανθρωποειδές ρομπότ το οποίο έκανε την πρεμιέρα του μπροστά σε 60 τουλάχιστον εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το εντυπωσιακό είναι πως η Άικο Κιχίρα μοιάζει τόσο πολύ με άνθρωπο και είναι σχεδιασμένη ώστε να αντιδρά ακριβώς όπως ένας υπάλληλος υποδοχής στο πολυκατάστημα που την… προσέλαβε.

Το ανδροειδές δεν μιλάει μόνο Γιαπωνέζικα αλλά ακόμα Κινεζικά και Κορεατικά ενώ το μέλλον είναι ακόμα πιο λαμπρό για τις ικανότητες του καθώς ο στόχος είναι να εξυπηρετεί και ξένους πελάτες. Και αυτό δεν είναι το μόνο.

Έχει ταλέντο στη μουσική όπως επέδειξε στους δημοσιογράφους και δη στη Γιαπωνέζικη όπερα. Η Άικο αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα κορυφαία επιτεύγματα της ρομποτικής όπου η χώρα έχει μεγάλη παράδοση και οι πρώτες αντιδράσεις είναι κάτι παραπάνω από θετικές.  Μετά βεβαίως την πρώτη αναπόφευκτη έκπληξη.

Το ανδροειδές θα υποδέχεται δοκιμαστικά τους πελάτες του καταστήματος ως τις 5 Μαϊου και εκτός από την εξυπηρέτηση του κόσμου θα μπορεί αν δέχεται παράπονα ή να λύνει απορίες. Και από τις επιδόσεις της θα κριθεί αν θα προσληφθεί με μόνιμη σχέση εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News