default-image

Τρεις μήνες σε αναμονή για την εξέταση του παιδιού του

Τρεις μήνες σε αναμονή για την εξέταση του παιδιού του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς τέλος είναι το δράμα του απλού κόσμου, που όταν χρειάζεται τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, μπαίνει στις λίστες του ΠΑΓΝΗ, με βάση τις οποίες θα πρέπει να κάνει υπομονή από δύο μέχρι και έξι μήνες και... ο Θεός να βάλει το χέρι του. Εκτός και αν ο πολίτης βάλει το χέρι του... στην τσέπη και πληρώσει στα απογευματινά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ, οπότε... ως διά μαγείας, όπως λένε ασθενείς και εργαζόμενοι, τα εμπόδια παραμερίζονται και... όλα δουλεύουν ρολόι!

Ο Κώστας πήγε στο ΠΑΓΝΗ για μια απλή εξέταση για το 5χρονο αγοράκι του, που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με τα μάτια του. Και η απάντηση που πήρε, όπως μας λέει ο ίδιος, είναι ότι σχετικό ραντεβού θα μπορούσαν να του κλείσουν μετά από τρεις μήνες. Και τον παρέπεμψαν σε απογευματινό ραντεβού. Και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσει 60 ευρώ.

«Μας είπαν να πάμε μόνο απογευματινή ώρα και να δώσουμε 60 ευρώ. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένουμε τρεις μήνες. Δε βγάζω άκρη. Ζητάω να εξεταστεί το παιδάκι να δούμε τι θα κάνουμε. Πολλές φορές χάνει το φως του και μου λέει "μπαμπά, δε βλέπω". Και μετά επανέρχεται. Δεν ξέρω τι να κάνω».

Οι καθυστερήσεις γενικότερα στα δημόσια νοσοκομεία είναι δραματικές. Οι χρόνοι αναμονής για μια απλή εξέταση μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους 6 μήνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Καθυστερήσεις που πολλές φορές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι και απλοί πολίτες.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_1npda8np/

Καταγγελία εκ των έσω: «Καλοστημένη επιχείρηση»

«Τα απογευματινά ιατρεία με ραντεβού είναι μια καλοστημένη επιχείρηση», καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Θέμης Φραγκιαδάκης. «Υπάρχει μια σκοπιμότητα», όπως τονίζει. «Και τη σκοπιμότητα αυτή ελπίζουμε η νέα διοίκηση να την αντιμετωπίσει. Είναι μια καλοστημένη επιχείρηση τα απογευματινά ιατρεία στο νοσοκομείο. Εκεί όλα λειτουργούν άψογα. Τα ραντεβού είναι γρήγορα, ενώ δε συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στα δημόσια, δωρεάν, εξωτερικά ιατρεία το πρωί».

Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις, ο κ. Φραγκιαδάκης λέει ότι είναι «πολύμηνες. Και έτσι αναγκάζεται ο κόσμος είτε να προσφεύγει στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία και να πληρώνει 60 και 70 ευρώ για να εξασφαλίσει μια γρήγορη επίσκεψη, είτε να καταφεύγει σε ιδιώτες γιατρούς απ' έξω, αν έχει την οικονομική δυνατότητα, είτε να αφήνει το πρόβλημά του να εξελίσσεται έτσι ώστε να μεταφέρεται στα επείγοντα του νοσοκομείου».

Χριστόφορος Παπαδάκης, Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News