default-image

Άγονη... και νυχτερινή γραμμή η Γαύδος

Κρήτη
Άγονη... και νυχτερινή γραμμή η Γαύδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ασκό του Αιόλου έχει ανοίξει στην ακριτική Γαύδο η απόφαση της εταιρείας που συνδέει ακτοπλοϊκά το νησί με την Κρήτη να εκτελεί μόνο νυχτερινά δρομολόγια. Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις αντιδράσεις να είναι έντονες, καθώς τα δρομολόγια αυτά δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες του νησιού.  

Μόνο βράδυ θα μπορούν να ταξιδεύουν από Σφακιά και Παλαιόχωρα προς Γαύδο οι κάτοικοι, καθώς και οι επισκέπτες του νησιού γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις.

Η επίσημη θέση της εταιρείας που έχει τη γραμμή ότι το βραδινό δρομολόγιο ελλείψει δεύτερου πλοίου θα εκτελείται μόνο μέχρι τα μέσα Μαΐου δεν πείθει την δημοτική Αρχή που ως βασικό επιχείρημα έχει ότι η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει τα δρομολόγια μετά τα μέσα Μαΐου.

Η δήμαρχος Γαύδου κάνει λόγο για ομηρία του νησιού και ζητά να υπάρχουν σταθερά δρομολόγια κάτι που είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού.

Ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου το θέμα παίρνει διαστάσεις δεδομένου ότι από και προς την Γαύδο μετακινούνται πολλοί επισκέπτες…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News