Ειδήσεις

Στη διεθνή έκθεση "FοοdAfrica" στο Κάιρο τα κρητικά προϊόντα

Στην πρώτη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών "FοοdAfrica 2015", που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2015, θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την προώθηση των κρητικών προϊόντων σε νέες αγορές, η Περιφέρεια θα δώσει το "παρών" στη συγκεκριμένη έκθεση με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Πρωτογενούς Τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Η "FοοdAfrica" καλύπτει όλο το φάσμα του κλάδου των τροφίμων στην Αίγυπτο, που αποτελεί το κύριο εμπορικό σταυροδρόμι για τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αφρική. Η έλλειψη προηγμένης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για αποτελεσματική γεωργία και η απουσία υποδομών βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων καθιστούν το σύνολο των αφρικανικών χωρών εισαγωγείς μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων, γεγονός που αναδεικνύει τη "FοοdAfrica" ως την πλέον ελκυστική επιλογή για αναζήτηση συνεργασιών για πλήθος εξαγωγέων και παραγωγών από την Ευρώπη.

Στην έκθεση προβάλλονται προϊόντα της κατηγορίας τροφίμων και ποτών, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αρτοσκευάσματα, κατεψυγμένα προϊόντα, γλυκά/ σοκολάτες, σνακς, σάλτσες, βότανα/ μπαχαρικά, μέλι/ μαρμελάδες, παγωτά, χυμοί, κρέας/ πουλερικά, δημητριακά/ άλευρα, γάλα/ τυρί/ γαλακτοκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, έτοιμα γεύματα, αρωματικά φυτά, αναψυκτικά καθώς επίσης προϊόντα όπως παιδικές τροφές, βιολογικά κ.ά.

Η 1η διεθνής έκθεση "FοοdAfrica" θα προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού διεθνών εισαγωγέων, επαγγελματιών λιανικής, διανομέων και χονδρεμπόρων, υπεραγορών, υπηρεσιών catering, εστιατορίων, καφέ, ξενοδοχείων κ.λπ.

Σχόλια