Ειδήσεις

"Να προσεγγίσουμε τη Ρωσία", ζητά ο Δημήτρης Πατέλης

«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε. επιδεινώνεται πολύ, για αυτό το λόγο το ελληνικό κράτος χρειάζεται να διαφοροποιήσει τις εξωτερικές του σχέσεις», υποστηρίζει στο ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Regnumο ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης Δημήτρης Πατέλης.

Ο κ. Πατέλης υποστηρίζει ότι η μεγαλύτερη προσοχή σε αυτή τη διαφοροποίηση πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη σχέσεων με τις χώρες BRICS και ιδιαιτέρως με τη Ρωσία.

«Πρέπει να ψάξουμε εναλλακτικές στη στήριξη (της Ελλάδας) σε διεθνές επίπεδο. Η επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία πρέπει να είναι πολυδιάστατη: τόσο σε οικονομικό, όσο σε πολιτικό και στρατιωτεχνικό επίπεδο», δήλωσε ο κ. Πατέλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να πει κάποιος με ευκολία ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα μέλος της Ε.Ε. η οποία είναι στην πραγματικότητα «ο κύριος εχθρός» της χώρας, διότι είναι «παράλογη». Η Ελλάδα «θα πρέπει να διαφοροποιήσει πραγματικά την προσέγγισή της και να πάρει μέτρα πιο αποφασιστικά για την επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία, όπως επίσης και με τις άλλες χώρες BRICS», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης υποστήριξε ότι η Ε.Ε. «έβλαψε στρατηγικά τον λαό μας». «Ως αποτέλεσμα αυτής της ένωσης, όλα τα στοιχεία της οικονομίας μας είχαν παραμορφωθεί, καθιστώντας αδύνατη μια ανεξάρτητη ανάπτυξη της χώρας», υποστήριξε ο κ. Πατέλης.

Σχόλια