default-image

Στέγνωσαν τα ΑΤΜ... στη Γερμανία!

Απόψεις
Στέγνωσαν τα ΑΤΜ... στη Γερμανία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και πολλούς μήνες μαίνεται η "εκστρατεία του Γκοτζίλα", η προσπάθεια δηλαδή κατατρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών από ξένα και ντόπια κέντρα οικονομικής ισχύος, προκειμένου οι εργαζόμενοι της χώρας να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τη συνέχιση της φτωχοποίησής τους.

Ένα από τα αγαπημένα μοτίβα των προφητών του Γκοτζίλα είναι και το ότι εφόσον επέλθει ρήξη με τους πιστωτές θα "στεγνώσουν τα ΑΤΜ" και δε θα μπορούμε να σηκώσουμε χρήματα από τους λογαριασμούς μας.

Μια και η εκ των κύριων πηγών από τις οποίες εκπορεύονται αυτά τα σενάρια είναι η Γερμανία, μοιάζει τουλάχιστον τραγική ειρωνεία ότι τα ΑΤΜ όντως στέρεψαν από ρευστό αλλά... στη Γερμανία! Για την ακρίβεια στην πρωτεύουσα της χώρας, το Βερολίνο.

Όχι, δε... χρεοκόπησε η Γερμανία - πώς θα μπορούσε άλλωστε - όμως τα ΑΤΜ του Βερολίνου όντως στέρεψαν από ρευστό, αφού οι εργαζόμενοι της εταιρείας που προμηθεύει τις γερμανικές τράπεζες με χρήματα για τα ΑΤΜ αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εργοδοσία και κήρυξαν απεργία, οπότε έχουν... κλείσει την κάνουλα για τα ΑΤΜ!

Το πρόβλημα έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητό στο Βερολίνο, όπου τα περισσότερα ΑΤΜ έχουν στερέψει από χρήματα. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου το φαινόμενο εντάθηκε, ενώ και το πρωί της Δευτέρας πολλαπλασιάστηκαν οι καταγγελίες ότι τα περισσότερα ΑΤΜ έχουν "στεγνώσει".

Η αιτία είναι η εργασιακή διαμάχη στην εταιρεία Prosegur που διενεργεί τις χρηματαποστολές στις μεγαλύτερες τράπεζες στο Βερολίνο.

Το συνδικάτο Verdi έχει κηρύξει απεργία στην εταιρεία εδώ και ημέρες - ο εφοδιασμός των ΑΤΜ με χαρτονομίσματα έχει "παραλύσει".

Όπως αναφέρουν οι τοπικές εφημερίδες πάντως, νέα συνάντηση του σωματείου με τη διοίκηση σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να δώσει λύση και να βρεθεί συμβιβασμός για τις νέες συμβάσεις στην Prosegur.

Εντωμεταξύ πάντως, η εταιρεία προσπάθησε να συνεχίσει τις παραδόσεις με προσωπικό της έξω από το Βερολίνο, αλλά δε βρέθηκαν πολλοί απεργοσπάστες, όπως αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News