Ειδήσεις

Ρωτούν τι απέγιναν οι κεραίες της πρώην βάσης

Ερώτηση που απευθύνεται στο δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη και αφορά τις κεραίες της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών υπέβαλαν οι "Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον".

Σύμφωνα με τα μέλη της δημοτικής ομάδας, η καθαίρεση των κεραιών υπήρξε αυθαίρετη ενέργεια, ενώ προσθέτουν πως το υλικό τους ήταν αξίας γιατί πρόκειται για ειδικά μέταλλα. Οι ίδιοι ρωτούν το Δήμο πώς ενεπλάκη στην αφαίρεσή τους, ενώ ζητούν να μάθουν μεταξύ άλλων με ποιου εντολή αφαιρέθηκαν οι κεραίες καθώς και τι απέγινε το αφαιρεθέν υλικό.

Ολόκληρο το κείμενο της σχετικής ερώτησης έχει ως εξής:

«Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου κ. Χρηστάκη Ιωάννη

Κύριε πρόεδρε,

Σας υποβάλλουμε ερώτηση που απευθύνεται στο δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ιωάννη Μαστοράκη και αφορά την καθαίρεση κεραιών της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ερώτηση προς το δήμαρχο Χερσονήσου κ. Μαστοράκη Ιωάννη

Κύριε δήμαρχε,

Δημότες μας μάς κατήγγειλαν ότι πριν μερικές ημέρες, με πρωτοβουλία του Δήμου, αφαιρέθηκαν (ξηλώθηκαν) από την πρώην αμερικανική βάση Γουρνών οι παλιές κεραίες επικοινωνιών των Αμερικάνων που υπήρχαν στο χώρο.

Μας ζήτησαν να τους ενημερώσουμε, αναφέροντας ότι κατά την άποψή τους η αφαίρεση των κεραιών αποτελούσε αυθαίρετη ενέργεια και ότι το υλικό τους ήταν αξίας γιατί πρόκειται για ειδικά μέταλλα.

Επειδή το θέμα δε συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και είναι σοβαρό γιατί πρόκειται για δημόσια περιουσία και ο Δήμος εμπλέκεται χωρίς - πιθανά - να έχει αρμοδιότητα.

Ζητούμε να πληροφορηθούμε:

1) Πώς ενεπλάκη ο Δήμος στην αφαίρεση των κεραιών;

2) Με ποιου εντολή αφαιρέθηκαν οι κεραίες;

3) Ποιος αφαίρεσε τις κεραίες;

4) Υλοποιήθηκε σχετική εργολαβία και στην περίπτωση αυτή ποιο το κόστος της και πώς θα πληρωθεί;

5) Πόσες και τι διαστάσεων είναι οι κεραίες που αφαιρέθηκαν και αν έγινε καταμέτρηση-καταγραφή του αφαιρεθέντος υλικού και από ποιον;

6) Τι απέγινε το αφαιρεθέν υλικό;

7) Τι σκοπεύει ο Δήμος να κάνει με το υλικό αν αυτό υπάρχει;

Χερσόνησος 4 Μάη 2015

Για τους "Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον"

Χαλκιαδάκης Γιώργος

Μπιτζαράκης Αντώνιος».

Σχόλια