default-image

Παρέμβαση Κ. Δαμαβολίτη για τον ΑΜΚΑ

Κρήτη
Παρέμβαση Κ. Δαμαβολίτη για τον ΑΜΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί που αρνούνται να παραλάβουν ΑΜΚΑ ζήτησε εκ νέου σε συνάντησή του από τον υπουργό Υγείας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης.

Το μείζον αυτό θέμα προώθησαν και εξέθεσαν από κοινού στη συνάντηση ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ο Γ' Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, καθώς και ο τέως βουλευτής Θεσσαλονίκης των ΑΝ.ΕΛ κ. Γαβριήλ Αβραμίδης.

Πρόκειται, όπως αναφέρει στην παρέμβασή του ο κ. Δαμαβολίτης, για «Έλληνες συμπολίτες μας που για λόγους πίστεως και θρησκευτικής συνειδήσεως αρνούνται την έκδοση και χρήση του αριθμού ασφάλισης ΑΜΚΑ. Η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, αν και καταβάλλει κανονικά τις ασφαλιστικές υπέρ του κράτους υποχρεώσεις, μετατρέπεται σε θύμα διακρίσεων και στερείται βασικών υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης».

Σύμφωνα με το βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο υπουργός έγινε αυτόματα κοινωνός του προβλήματος και δεσμεύτηκε να εργαστεί από κοινού με τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση, προκειμένου να βρεθεί μια «τεχνική φόρμουλα για να μη μένουν ανασφάλιστοι οι χιλιάδες συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βρίσκονται υπό τη σκέπη του Παλαιού Ημερολογίου, έχοντας όμως πρόσβαση σε βασικά αγαθά διατροφής και σε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. "Το ασφαλιστικό είναι ένα πολυδαίδαλο ζήτημα, αλλά μπορούμε να επικεντρωθούμε στα θέματα Υγείας και για τα υπόλοιπα να κινηθούμε τμηματικά", τόνισε o κ. Κουρουμπλής».

Ο κ. Δαμαβολίτης ικανοποιημένος από την έκβαση της συνάντησης δήλωσε: «Πρόκειται για ιστορικής σημασίας ευκαιρία, να δοθεί λύση σε ένα θέμα κοινωνικό-ευαισθησίας. Η πολιτική βούληση υπάρχει και είναι υποχρέωση προς τους Έλληνες συμπολίτες μας η διευθέτηση του ζητήματος αυτού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News