Ειδήσεις

Maydays: Αριστερό φεστιβάλ στο Ηράκλειο στις 12-13 Ιουνίου

Ο "Δρόμος της Αριστεράς" διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά φεστιβάλ στις 12 και 13 Ιουνίου στο πάρκο Γεωργιάδη. Θα φιλοξενηθεί πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που για μια ακόμη φορά προσδοκούν να συμβάλουν στη δύσκολη αλλά και πλούσια συγκυρία για το λαό και τη χώρα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το φεστιβάλ Maydays αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκρήτιο επίπεδο, καθιερώνοντας ένα πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός στο νησί. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα του διημέρου εμπλουτίζεται, καθώς διοργανώνονται εκδηλώσεις-συζητήσεις που πραγματεύονται καίρια και σημαντικά ζητήματα της εκάστοτε περιόδου (π.χ. πλατείες, διεθνή και τοπικά κινήματα κ.λπ.).

Σε πολιτιστικό επίπεδο, το φεστιβάλ κάθε χρόνο ζωντανεύει το πάρκο Γεωργιάδη με συναυλίες, χορό, προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις βιβλίων κ.λπ., ενώ ονόματα όπως ο Ψαραντώνης, οι "Χαΐνηδες", οι "Cabaret Balkan", οι "Koza Mostra", η Ματούλα Ζαμάνη και οι "Imam Baildi" έχουν περάσει από τη μουσική σκηνή του φεστιβάλ.

Από φέτος τη διοργάνωση του φεστιβάλ αναλαμβάνει ανοιχτή συνέλευση φίλων του φεστιβάλ και της εφημερίδας "Δρόμος της Αριστεράς".

«Φέτος στοχεύουμε στην πολιτική και πολιτιστική αναβάθμιση της διοργάνωσης, αλλά και την προώθηση της χειραφέτησης και της αυτοοργάνωσης.

Με αυτό το σκεπτικό είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις και τη συμμετοχή κάθε ενεργού πολίτη ή φορέα που θέλει να συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, καθώς και τα ονόματα των συμμετεχόντων. Επικοινωνία: Νίκος (6983/485.254), Μιχάλης (6932/194.989), facebook: www.facebook.com/maydayshrakleio.

Σχόλια