Ειδήσεις

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ από αύριο Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και όχι οι δευτερογενείς διακομιδές. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομείο και έχουν την ανάγκη μεταφοράς από ασθενοφόρο για να φτάσουν στα σπίτια τους δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Αφορμή για την κινητοποίηση, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, η μη καταβολή δεδουλευμένων, η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη τουριστικών περιοχών, αλλά και η ορθολογική χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Η εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση της Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, που εδρεύει στην Αθήνα, και η οποία κοινοποιείται και προς τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, έχει ως εξής:

«Παρά τις δεσμεύσεις σας και κατά τη συνάντηση που είχαμε στις 30/3/2015 για προσήκουσα καταβολή των ληξιπρόθεσμων δεδουλευμένων των μελών μας και μάλιστα σε ημερομηνίες που εσείς ορίσατε καθώς και για την επίλυση των παρακάτω ουσιωδών και κρίσιμων ζητημάτων που μας αφορούν, ήτοι:

1) Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,

2) Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού ενόψει καλοκαιριού (κάλυψη τουριστικών περιοχών),

3) Ορθολογική χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ,

Εξακολουθείτε να κωφεύετε και να μας εμπαίζετε.

Δεδομένου ότι, ενόψει του καλοκαιριού και των προβλημάτων που σας θέσαμε, θα τεθούν σε διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές, προς αποφυγή τέτοιων κινδύνων και προς ικανοποίηση των ως άνω αιτημάτων μας, ομοφώνως αποφασίστηκε όπως πραγματοποιήσουμε επαναλαμβανόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Σας γνωστοποιούμε ότι, για τους λόγους που αναλυτικά προεκτέθηκαν και με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, στις παρακάτω ημερομηνίες, ήτοι 5-6-7/5/2015 και 12-13-14/5/2015, προτιθέμεθα να απέχουμε από επανεξετάσεις, εξιτήρια, διακομιδές, με περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Επισημαίνουμε ότι όλα τα ασθενοφόρα θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά».

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια