default-image

Ανθελληνικές αναφορές στη νέα ταινία του Ράσελ Κρόου

Life
Ανθελληνικές αναφορές στη νέα ταινία του Ράσελ Κρόου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσχημα ξεκίνησε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ο Ράσελ Κροόυ ο ηθοποιός που όλοι γνωρίσαμε μέσα από την ταινία «ο Μονομάχος».

Ο ηθοποιός συμμετέχει και σκηνοθετεί μία ανθελληνική ταινία η οποία αναφέρεται στη «Μάχη της Καλλίπολης και παρουσιάζει τους Τούρκους ως πατριώτες που υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Η ταινία με τίτλο «Water Diviner» που μάλιστα έχει και την υπογραφή του Ελληνοαυστραλού Άντριου Αναστάσιος αναφέρεται στην αποτυχημένη απόβαση των ΑΝΖC στη χερσόνησο της Καλλίπολης στα Δαρδανέλια της Τουρκίας -από τις 25/4/1916 έως 9/1/1916 κατά των Α παγκόσμιο πόλεμο η οποία έληξε με πολλούς αθώους νεκρούς.

Ο Ράσελ Κρόου υποδύεται έναν πατέρα ο οποίος ταξιδεύει από την Αυστραλία στην Τουρκία για να βρει τα ίχνη των τριών γιων του που χάθηκαν στη μάχη της Καλλίπολης. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Κιριλένγκο που έγινε γνωστή ως το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ.

Το σενάριο παρουσιάζει τους Έλληνες ως βάρβαρους και αιμοσταγείς κατακτητές και όχι ως γηγενή πληθυσμό της Μικράς Ασίας που αναγκάστηκε να αμυνθεί απέναντι στο σχέδιο αφανισμού που είχαν καταστρώσει οι Νεότουρκοι και ήδη είχαν εφαρμοστεί με επιτυχία από τους Αρμένιους και τους Ασσύριους. Σε μία σκηνή του έργου μάλιστα εμφανίζονται καμένα από τους Έλληνες χωριά οι οποίοι μάλιστα όπως τους εμφανίζει το σενάριο, τρομοκρατούν τον κόσμο.

Όλα αυτά όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις. Ένας από αυτούς που αντέδρασαν ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων της Βικτώριας, πρώην στρατηγός Ντέιβιντ ΜακΚλάχλαν έκανε λόγο για σενάριο χωρίς ιστορική βάση σχολιάζοντας πως ο Κρόου θα έπρεπε να «κοιμάται βαθιά στο μάθημα ιστορίας στο σχολείο».

Και ο πρόεδρος όμως της αυστραλιανής επιτροπής Αρμενίων Βέτσιε Καχραμανιάν επεσήμανε: «δεν είναι τυχαία η μεγάλη προώθηση της ταινίας στην Τουρκία μιας ταινίας που παρουσιάζει τους Τούρκους ως θύματα παρά το γεγονός πως έκαναν από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας.»

Πηγή: star.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News