Ειδήσεις

Ξαναρχίζουν αύριο οι εργασίες του Brussels Group

Στον απόηχο των πληροφοριών για εμπλοκή των διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ αναφορικά με τις απολύσεις και τις νομοθέτησης των συλλογικών συμβάσεων, συνεχίζονται οι συνομιλίες στο Brussels Group, καθώς επιχειρείται να δοθεί μία σαφής εικόνα για την ελληνική οικονομία.

Από αύριο, Δευτέρα, θα επαναληφθούν οι εργασίες της Ομάδας των Βρυξελλών (Brussels Group), μετά τη διακοπή μίας ημέρας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της επταμελούς ελληνικής αποστολής και των εκπροσώπων των θεσμών πιθανότατα θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, υπάρχουν αρκετά θέματα στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων, ωστόσο στο ασφαλιστικό και την αγορά εργασίας η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μεγάλη.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές που προέρχονται από τους θεσμούς, το ασφαλιστικό συζητήθηκε την Παρασκευή και δεν επετεύχθη ιδιαίτερη πρόοδος, ενώ για την αγορά εργασίας η δυσκολία έγκειται στο ότι η ελληνική πλευρά επιμένει στην επιδίωξή της να καταργήσει διάφορες μεταρρυθμίσεις που είχαν περάσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ethnos.gr, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με εποικοδομητικό πνεύμα.

«Οι συνομιλίες στην ανανεωμένη Ομάδα των Βρυξελλών είναι εποικοδομητικές» σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά η διαδικασία, «με σαφή χρονοδιαγράμματα, πιο δομημένες συνομιλίες και με τη συμμετοχή περισσότερων εμπειρογνωμόνων με περισσότερες λεπτομέρειες».

Σχόλια