default-image

Κοντονής: Να πειθαρχεί ο Γιαννακόπουλος

Μπάσκετ
Κοντονής: Να πειθαρχεί ο Γιαννακόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέση για τα επεισόδια στο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ πήρε ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως με την ψήφιση του νέου νόμου θα έχει την ευχέρεια να επιβάλει ποινές προς γνώση και συμμόρφωση, ενώ σε ό,τι αφορά στις εκκλήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου περί τιμωρίας του Βασίλη Σπανούλη απάντησε κάνοντας λόγο για κάποιους που θα πρέπει πρώτα να σέβονται οι ίδιοι τους νόμους και μετά να κάνουν συστάσεις.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του: «Τα όσα συνέβησαν, για μία ακόμη φορά, σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ήταν απαράδεκτα και αμαυρώνουν το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι», τη βαθύτερη ουσία του αθλητισμού.

Με την ψήφιση του νέου Νομοσχεδίου, που ρυθμίζει θέματα του επαγγελματικού αθλητισμού, το Κράτος θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα επιβάλλοντας διοικητικές ποινές και πρόστιμα, παράλληλα με τον πειθαρχικό έλεγχο που θα ασκούν οι διοργανώτριες αρχές.

Όποιοι επικαλούνται τη νομιμότητα και καλούν την Κυβέρνηση να επέμβει, σε θέματα μάλιστα που δεν είναι της αρμοδιότητάς της, θα πρέπει πρώτα αυτοί να είναι συνεπείς με τους Νόμους, σεβόμενοι τις αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων.

Θέλω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την πάταξη των φαινομένων της βίας και της διαφθοράς αφορά ολόκληρη την κοινωνία και είναι υπεράνω συλλόγων και οπαδικών προτιμήσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News