Ειδήσεις

Κρήτη-Βρετανία = τουριστική συμμαχία

Γεύση κρητικής φιλοξενίας πήραν 12 εκπρόσωποι τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, με την ευκαιρία της έναρξης των δρομολογίων της British Airways από και προς Ηράκλειο.

Το πλαίσιο ενδυνάμωσης συνεργασίας και προβολής της Κρήτης στη Μεγάλη Βρετανία είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με τους πράκτορες και δημοσιογράφους από την Αγγλία που βρίσκονται στο νησί μας με την ευκαιρία έναρξης της αεροπορικής γραμμής της British Airways από το Gatwick του Λονδίνου για το Ηράκλειο.

Στην συνάντηση στην Περιφέρεια συμμετείχαν ακόμη ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης η προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας-Ιρλανδίας κα. Χριστίνα Καλογερά, και το στέλεχος της διεύθυνσης τουρισμού Νίκος Αλεξάκης.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους ξένους επισκέπτες ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, αναφερόμενος στο τουριστικό μας προϊόν, την διασύνδεση του με τον Πρωτογενή τομέα-Κρητικά προϊόντα, τον πολιτισμό αλλά και στο μοναδικό φυσικό της περιβάλλον.

Επίσης ο Περιφερειάρχης ευχαριστώντας τους Βρετανούς tour operator και δημοσιογράφους, ζήτησε να στηρίξουν και να προβάλλουν ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν της Κρήτης στην Βρετανία, κάτι που υποσχέθηκαν ότι θα πράξουν.

Από την πλευρά τους οι ξένοι επισκέπτες ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την θαυμάσια όπως την χαρακτήρισαν φιλοξενία που έχουν στο νησί μας, και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την πολιτισμική κληρονομιά της Κρήτης, την Κρητική Διατροφή, τη φύση της, και τους ανθρώπους της.

Οι tour operator ανέφεραν ότι θα διαφημίσουν-προωθήσουν ακόμα καλύτερα τα τουριστικά πακέτα με προορισμό την Κρήτη, ενώ οι δημοσιογράφοι ότι θα προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στα ρεπορτάζ τους το νησί μας.

Σχόλια