Ειδήσεις

Λαφαζάνης: "Αν δεν τα καταφέρουμε, να φύγουμε"

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή προς το καλύτερο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή την αποστολή, θα πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη της εξουσίας.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης για μία ακόμη φορά "τάραξε" τα νερά, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για ανάγκη διενέργειας εκλογών εάν το κόμμα του δεν καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμα του. Ωστόσο παράλληλα δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα κατορθώσει αυτά για τα οποία την εξέλεξε ο ελληνικός λαός.

Ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», μπορεί να δηλώνει σίγουρος ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει στο έργο της, ωστόσο, τονίζει ότι αν συμβεί αυτό θα πρέπει να παραδοθεί η σκυτάλη.

«Αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε στο να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται ένα θετικό συνεκτικό πρόγραμμα και όχι απλά κάποιες κόκκινες γραμμές.

«Αυτή την ώρα η Ελλάδα δε χρειάζεται απλώς κάποιες κόκκινες γραμμές που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο κι αν αυτό είναι αναγκαίο. Σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει «Η χώρα μας, διευκρινίζει ο κ. Λαφαζάνης, χρειάζεται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα - πακέτο το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό».

Αναφερόμενος εξάλλου στις συζητήσεις με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, σύμφωνα με το iefimerida.gr, λέει ότι βρίσκονται μάλλον στην τελική ευθεία, και εμφανίζεται βέβαιος ότι σύντομα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Σχόλια