default-image

«Κλείδωσε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός μετά το επεισοδιακό ντέρμπι

Μπάσκετ
«Κλείδωσε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός μετά το επεισοδιακό ντέρμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη διακοπή που υπήρξε ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη σημαδεύτηκε το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που βρήκε νικητές τους «ερυθρόλευκους» με 66-77, οι οποίοι εξασφάλισαν την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Αιτία για να ξεσηκωθεί ο κόσμος που γέμισε το ΟΑΚΑ αποτέλεσε η κίνηση του Βασίλη Σπανούλη να στραφεί προς την κερκίδα κάνοντας σήμα ότι δεν τους ακούει καθώς με το τρίποντο που είχε πετύχει είχε διαμορφώσει το 64-77 «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

Ο Βασίλης Σπανούλης τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτραπεί το κακό καθώς η οργή των φιλάθλων είχε ως αποτέλεσμα να φτάσουν κάποιοι κοντά στον πάγκο του  Ολυμπιακού με αποτέλεσμα οι παίκτες και το προπονητικό τιμ των «ερυθρολεύκων» να αποχωρήσει τρέχοντας προς τα αποδυτήρια

Μετά  από μία εικοσάλεπτη διακοπή το ματς επανεκκίνησε  με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη με 66-77.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε με τον Ντάρντεν πάνω στον Διαμαντίδη, προκειμένου ο Αμερικανός φόργουορντ να περιορίσει τη δημιουργία του αρχηγού του Παναθηναϊκού. Αυτό είχε σαν συνέπεια, όμως, ο αδύναμος αμυντικά Βασίλης Σπανούλης να πάει πάνω στον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αυτό το miss match και σκόραρε 8 συνεχόμενους πόντους, βάζοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 8-4 στο 3?.

Η συνέχεια, όμως, άνηκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και όντας εύστοχος από την περιφέρεια, προηγήθηκε με 16-10 στο 7?. Με γρήγορο σερί 6-0, οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (16-16) στο 8?, με τον Ολυμπιακό να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενος με 22-18.

Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο παρκέ και ξέφυγε με 8 πόντους (26-18) στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός προσπάθει να μειώσει τη διαφορά και πλησίασε στους 3 πόντους (26-23 στο 14?) με καλάθι του Χαραλαμπόπουλου και τρίποντο του Σλότερ. Η αντίδραση των "ερυθρολεύκων", όμως, ήταν άμεση. Ένα τρίποντο του Λοτζέσκι και τρεις βολές από Ντάνστον και Σλούκα, έβαλαν τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 32-25 στο 16?.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βασιζόταν στην επίθεση στον Εστεμπάν Μπατίστα, ο οποίος έκανε πάρτι στη ρακέτα με αντίπαλο τόσο τον Ντάνστον όσο και τον Χάντερ. Ο Ουρουγουανός σέντερ έφερε με καλάθι και φάουλ τον Παναθηναϊκό σε απόσταση βολής (34-33) στο 19?, με το ημίχρονο να βρίσκει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 38-34.

Ο Ολυμπιακός είχε πολυφωνία στο σκοράρισμα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ (20-16). Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός βασίστηκε κυρίως στον Εστεμπάν Μπατίστα, ο οποίος είχε 11 πόντους στο πρώτο εικοσάλεπτο και 7 ριμπάουντ, έχοντας φορτώσει, παράλληλα, τον Ντάνστον με 3 φάουλ και τον Χάντερ με 2.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι πατημένο τέρμα στο γκάζι. Με σερί 7-0, ξέφυγε με 45-34, βάζοντας γερές βάσεις νίκης. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πλησιάσουν, αλλά τόσο ο Βασίλης Σπανούλης όσο και ο Γιώργος Πρίντεζης είχαν ζεσταθεί και έφταναν εύκολα στο καλάθι των "πρασίνων". Με δύο βολές του Αγραβάνη, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου εκτόξευσε, μάλιστα, τη διαφορά στο +14 (60-46 στο 29?), με τον Παναθηναϊκό να τα έχει χαμένα, αδυνατώντας να κάνει μία ορθολογική επίθεση. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 62-48.

Η διαφορά έφτασε και στους 16 πόντους (64-48 στο 31?), με τον Παναθηναϊκό να ρίχνει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (66-57 στο 34?, 72-64 στο 38?) και να προσπαθεί να μείνει ζωντανός στη διεκδίκηση της νίκης. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός, όντας υποψιασμένος από τις τελευταίες εξόδους του στο ΟΑΚΑ, δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να πιστέψει περισσότερο στην ανατροπή. Με σερί 5-0, έκανε το 77-64 και καθάρισε το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 34-38, 48-62, 66-77

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 8 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 2, Νέλσον, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 3, Μπατίστα 22, Μπλουμς 3 (1).

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 4, Ντάνστον 7, Σπανούλης 12 (2), Ντάρντεν 15 (1), Σλούκας 3, Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 16 (4), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 7 (2), Κατσίβελης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News