Ειδήσεις

Στην ακριτική Γαύδο οι εθελοντές της +πλευσης

Φουσκωτά και εθελοντές της +πλευσης ("Σύμπλευση") ξεπέρασαν τις αντίξοες συνθήκες του καιρού με υπομονή και αντοχή και έφτασαν στη Γαύδο όπως ήταν προγραμματισμένο.

Η έλλειψη υποδομών στο νησί δεν πτόησε τους γιατρούς της ομάδας που το επόμενο πρωί, στις δύο αίθουσες που διαθέτει το τοπικό ιατρείο, εξέτασαν το μισό πληθυσμό της Γαύδου.

Η +πλευση δώρισε στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό της Γαύδου εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αλλά και μία ολόκληρη μίνι παιδική χαρά που γέμισε το προαύλιο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η +πλευση εγκαινίασε τη μονάδα αφαλάτωσης που δώρισε στο νησί, με τη χορηγία της Neptune Lines στη μνήμη του Ν. Τραυλού. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η δήμαρχος μίλησε με θερμά λόγια για τη σημασία του εθελοντισμού σε απομακρυσμένες περιοχές και εξήρε την προσφορά της +πλευσης στη Γαύδο.

Στη συνέχεια, οι κάτοικοι παρέθεσαν στην ομάδα πλούσιο γεύμα και το απόγευμα τα φουσκωτά της +πλευσης έβγαλαν ξανά στη θάλασσα τους εθελοντές για τον επόμενο προορισμό του διάπλου.

Η +πλευση είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε πριν δύο χρόνια με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών της άγονης γραμμής.

Φέτος ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Απριλίου το διάπλου του 2015, ο οποίος ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι έντεκα φουσκωτά της +πλευσης με 55 εθελοντές γιατρούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, φωτογράφους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, με πάθος για προσφορά στο συνάνθρωπο, απέπλευσαν το πρωί της Τετάρτης από την Κάσο με προορισμό την ακριτική Γαύδο κάνοντας δίωρη στάση για ανεφοδιασμό στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Σχόλια