default-image

Θα δουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα πλαίσια του Comenius

Κρήτη
Θα δουν τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα πλαίσια του Comenius

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ολοκληρώνεται το οδοιπορικό των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στην Ευρώπη στο πλαίσιο προγράμματος Comenius.

Τα δύο τελευταία χρόνια μαθητές και καθηγητές, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius με τίτλο move@t, επισκέφτηκαν έξι ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιταλία).

Συμμετείχαν σε δράσεις, έρευνες και ημερίδες με θέμα την υγιεινή διατροφή, την άθληση και τις συνέπειες στην καθημερινή ζωή, ενώ παράλληλα έζησαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρας, το εκπαιδευτικό σύστημα, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τις ιδιαίτερες αθλητικές δράσεις…

Τελευταίος σταθμός η Κωνσταντινούπολη, όπου θα γίνει απολογισμός όλων των δραστηριοτήτων. Μαθητές του σχολείου θα συζητήσουν με συμμαθητές τους από τις 7 χώρες, ανταλλάσοντας εμπειρίες και βιώματα, παρουσιάζοντας σχετικές εργασίες.

Παράλληλα υλοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα μνημεία του Ηρακλείου και της Κωνσταντινούπολης που έχουν κοινά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Η παρουσίαση και αυτού του προγράμματος, που συνοδεύεται από παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια και χορούς, θα γίνει στο τούρκικο σχολείο Hulusi Behcet Ortaokulu.

Πολύ σημαντική στιγμή της παρουσίας του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στην Κωνσταντινούπολη θα είναι και η επίσκεψη στο Φανάρι, όπου η Α.Θ. Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα δεχτεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε προκαθορισμένο ραντεβού την Τετάρτη 6 Μαΐου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News