default-image

Με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή ο ΟΦΗ

Μπάσκετ
Με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή ο ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε να ήταν η φιέστα παραμονής για τον ΟΦΗ η σημερινή αναμέτρηση με τον Αετό που θα ξεκινήσει, στις 5 μ.μ., στο κλειστό του ΒΑΚ.

 Η κρητική ομάδα με νίκη εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία, αλλά γιορτή χωρίς κόσμο είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Οι παίκτες του Φώτη Τακιανού δε θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον κόσμο τους, καθώς η ομάδα θα πρέπει να εκτίσει και τη 2η αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών που της επιβλήθηκε μετά την αναμέτρηση με το Ψυχικό. Με ή χωρίς φιλάθλους, πάντως, οι παίκτες του ΟΦΗ έχουν αποδείξει ότι παίζουν για τη νίκη, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Αετός βρίσκεται μία θέση κάτω από τον ΟΦΗ με 33 βαθμούς έναντι των 34 που έχει ο ίδιος. Και οι δύο θεωρητικά δε θα κινδυνεύσουν, αλλά για να αποφύγουν οποιοδήποτε ακραίο σενάριο θέλουν νίκη σήμερα για να «καθαρίσουν» με την παραμονή.

Θεωρητικά, η κρητική ομάδα είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι αγωνιζόμενη στο γήπεδό της, αλλά και έχοντας αποδείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση και εκεί που μπαίνει το «πρέπει» είναι πάντα ετοιμοπόλεμη.

Η 25η αγωνιστική της Α2 θα κρίνει πιθανότατα και το ποια ομάδα θα ακολουθήσει την Καβάλα στην Α1 κατηγορία. Τα φώτα είναι στραμμένα στην Τρίπολη, εκεί όπου ο Αρκαδικός υποδέχεται το Ψυχικό και με νίκη εξασφαλίζει την άνοδο στην Α1. Από πλευράς Ψυχικού, στόχος δεν είναι απλά το "διπλό", αλλά και η κάλυψη της διαφοράς της ήττας του πρώτου αγώνα (12 πόντοι).

Στις μάχες της παραμονής, ο Ηρακλής υποδέχεται το αδιάφορο Παγκράτι και θέλει μόνο νίκη για να κρατάει την τύχη στα χέρια του, και την ίδια στιγμή στη Βέροια ο Φίλιππος φιλοξενεί τον ήδη υποβιβασμένο Ερμή Λαγκαδά.

Το σημερινό πρόγραμμα (όλα τα ματς ξεκινούν 5 μ.μ.): ΟΦΗ-Αετός (Κωνσταντινόπουλος, Δεληγιαννίδης, Τσιρτσιμάλης, κομισάριος ο Ναλετάκης Ι.), Φίλιππος Βέροιας-Ερμής Λαγκαδά, Καβάλα-Δόξα Λευκάδας, Εθνικός-Λιβαδειά, Αρκαδικός-Ψυχικό και Ηρακλής-Παγκράτι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News