Ειδήσεις

"Προχωράμε, αλλά δεν έχουμε φθάσει σε σημείο καμπής"

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλήσουμε για σημείο καμπής», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ωστόσο διαπιστώνει μία μικρή πρόοδο στις διαβουλεύσεις Ελλάδας και δανειστών, οι οποίες έχουν εντατικοποιηθεί.

«Στο Brussels Group, γίνονται σοβαρές συζητήσεις. Ο στόχος είναι η επίτευξη μίας ισχυρής συμφωνίας με την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος πάντως, χθες υπογράμμισε πως η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Σε ερώτηση που του έγινε αν υπάρχει plan b για την χώρα μας, απάντησε ότι η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, για οποιαδήποτε έκβαση στη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών, ωστόσο σημείωσε ότι επιδιώκεται η εξεύρεση λύσης.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, υπογράμμισε ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και αποφασίζει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

Σχόλια