Ειδήσεις

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Ηράκλειο

Με την καθιερωμένη... διπλή συγκέντρωση (ξεχωριστά το ΠΑΜΕ και ξεχωριστά τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά σωματεία) πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς.

Πρώτη ξεκίνησε η συγκέντρωση και το συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, από την Πλατεία Ελευθερίας.

Σε ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη υπογραμμίζει:  

«Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας! Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη.

Είναι το δικό μας όπλο!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις. Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας»!

Λίγο αργότερα και με κεντρικό αίτημα την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε στην λεωφόρο Δημοκρατίας, η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΗ, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθιων Σωματείων

Στην σχετική ανακοίνωση τους σημειώνουν:

«Με τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά κλείνονται 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κατακρήμνισης δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με διαρκείς επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες.

Το 8ωρο, η μόνιμη και πλήρης εργασία, δικαιώματα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί.

Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν αναγνωρίζουν τα άλλοθι των πιέσεων και των εκβιασμών σε αυτούς που εφαρμόζουν πολιτικές εξαθλίωσης».

Σχόλια