default-image

Τρεις νέοι από το Ηράκλειο σε εκπαιδευτικό ταξίδι

Κρήτη
Τρεις νέοι από το Ηράκλειο σε εκπαιδευτικό ταξίδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις νέοι από το Ηράκλειο θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Βρετανία και για 10 ημέρες να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διεθνή συμμετοχή!

Πρόκειται για το πρόγραμμα Gamification, και ο φορέας που έχει αναλάβει να βρει τους νέους από το Ηράκλειο που θα συμμετάσχουν είναι η Ομάδα Νέων Ηρακλείου Be pART, ενώ το όλο σχέδιο υλοποιείται μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+!

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση:

"Ζητάμε 3 νέους (άνω των 18 ετών) να ταξιδέψουν μαζί μας από 8 έως 17 Ιουνίου 2015 στην περιοχή "Newcastle upon Tyne" της Αγγλίας για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο "Gamification". Διαμονή και Διατροφή, πλήρως καλυμμένα αλλά και τα ταξιδιωτικά εισιτήρια έως 360 ευρώ!

Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη κατανόησης ανάμεσα στους νέους συμμετέχοντες και η συνεισφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων ώστε να χρησιμοποιηθούν στον τομέα της εργασίας με τους νέους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος LARP (live action role-play games), η οποία σαν εκπαιδευτικό εργαλείο θα διαμορφώσει νέες δεξιότητες και θα προσφέρει πολλές γνώσεις σχετικά με τα παιχνίδια. Μέσα από την μέθοδο LARP θα συζητηθούν αξίες όπως η Δημοκρατία, ο Πολιτισμός, η Τέχνη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα..! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μέθοδο μπορείτε να δείτε εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Live_action_role-playing_game

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα που τους ενδιαφέρει το θέμα και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ταξιδεύσουν, να δουν μια άλλη χώρα, να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς, μαθαίνοντας παράλληλα για το ERASMUS+ αλλά και το πως μπορεί ένας νέος να ενεργοποιηθεί και να ενεργοποιήσει κι άλλους μέσα από αυτό που του αρέσει πρώτα απ' όλα να κάνει. Και όλα αυτά μαζί με συμμετέχοντες από 10 διαφορετικές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, FYROM, Τουρκία, Σλοβενία, Κροατία, Ιταλία) με κοινή γλώσσα την Αγγλική (χρειάζεστε ένα ικανοποιητικό επίπεδο).

Μέσα σε 9 μέρες, θα μοιραστείτε βιώματα με άλλους νέους και θα γευτείτε παραδοσιακά φαγητά των χωρών που θα συμμετέχουν. Μέσα από τις συζητήσεις και τις δραστηριότητες θα καταλάβετε και το πόσο κοινά είναι τα προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν, θα κάνετε νέες φιλίες, θα αναζητήσετε νέες λύσεις και θα έχετε την δυνατότητα να περάσετε "ξέγνοιαστα" μια βδομάδα σε μια άλλη χώρα μακριά από την καθημερινότητα της ζωής σας.

Υπάρχει κόστος συμμετοχής 30 ευρώ.

Εάν ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις και ξέρεις ότι, τις συγκεκριμένες ημερομηνίες είσαι διαθέσιμος/η, τότε στείλε μας e-mail μέχρι τις 8 Μαϊου στο [email protected] αναγράφοντας:

Τον τίτλο του προγράμματος, Ονοματεπώνυμο, Ηλικία, Πόλη διαμονής, Τηλέφωνο καθώς και από μια απάντηση στις παρακάτω 4 ερωτήσεις (παρακαλούμε όχι μονολεκτικά)...

1) Έχεις ξανασυμμετάσχει σε παρόμοιο πρόγραμμα στο εξωτερικό (πότε, που, θέμα);

2) Ποιά η σχέση σου με τον εθελοντισμό ή/και με θέματα ενεργού πολίτη (ποιές οι ασχολίες σου ή ενδιαφέροντα);

3) Ποιά η σχέση σου με το θέμα του προγράμματος και γιατί θα ήθελες να συμμετάσχεις;

4) Πως θα μπορούσες να βοηθήσεις (εάν έχεις την δυνατότητα) στις δραστηριότητες της ομάδος μας σε τοπικό ή και διεθνές επίπεδο?

Δεν πρόκειται για εκδρομή ή διακοπές. Τα άτομα που θα επιλεχθούν να πάνε θα περάσουν από προετοιμασία σε συνεργασία με μας και εφόσον επιστρέψουν θα χρειαστεί να ασχοληθούν μες την ομάδα για να δούμε και πρακτικά τα αποτελέσματα του προγράμματος και να μπορέσουμε μαζί να οργανώσουμε παρόμοιες δράσεις στην τοπική μας κοινωνία."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News