default-image

55χρονη Ηρακλειώτισσα με μάστερ στην απάτη

Κρήτη
55χρονη Ηρακλειώτισσα με μάστερ στην απάτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάστερ στην απάτη είχε αποκτήσει μια 55χρονη Ηρακλειώτισσα που εξαπατούσε πολίτες με το πρόσχημα της μεσολάβησης της για την ένταξη τους σε επιδοτούμενα προγράμματα. Η 55χρονη συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο, για το αδίκημα της απάτης σε βάρος 36 ατόμων.

Η 55χρονη προσποιούμενη υπάλληλο Δημόσιας Υπηρεσίας και με το πρόσχημα ότι θα εντάξει τέσσερις ημεδαπούς έναν 27χρονο και ένας 47χρονο και δύο γυναίκες 23 και 26 ετών σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, κατάφερε να της καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία τους έπειθε ότι απαιτούνται για την διαδικασία της ένταξης τους στα προγράμματα.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη το πρωί σε συνάντηση που είχε με τον 27χρονο και την 26χρονη, απέσπασε συνολικά και από τους δύο το χρηματικό ποσό των 526 ευρώ, ενώ από 23χρονη ημεδαπή, με την ίδια μέθοδο είχε αποσπάσει τον τελευταίο μήνα, το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι η 55χρονη από το τέλος του έτους 2011 έως και την 28.04.2015, προσποιούμενη υπάλληλο διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών και άλλων φορέων, με σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος, έπειθε παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και με το πρόσχημα της ένταξης  ανυποψίαστων πολιτών, σε διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα, κατάφερε να αποσπάσει χρήματα από ακόμη 32 άτομα.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που αποκόμισε η 55χρονη από τις συγκεκριμένες πράξεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 51.568 ευρώ. Ο εν λόγω παράνομες δραστηριότητες της 55χρονης καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η τέλεση ομοειδών πράξεων από την 55χρονη.  Η 55χρονη,με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News