Ειδήσεις

ΕΚΗ: Όχι ανοικτά μαγαζιά την Κυριακή

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, την Κυριακή 3 Μάη 2015, στον κλάδο του εμπορίου, στην οποία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) διαμαρτυρόμενη για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Μάη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν για μία φορά ακόμη μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Καλούμε τους εργαζόμενους να στείλουν για ακόμη μια φορά ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Ν. 4177/13 και στην Επαναφορά της Κυριακής Αργίας με νομοθετική Πρωτοβουλία.

Αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Η λιτότητα, τα χαράτσια και η φοροεισπρακτική πολιτική, που έχουν επιβάλλει δανειστές - κυβέρνηση, είναι καταστροφική για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στη δυνατότητα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την Κυριακή - αργία, αλλά και για να επανακατακτήσουμε όλα τα βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που βίαια μας στέρησαν, για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας σε όλο το εμπόριο.

"Δε θα τους αφήσουμε να διαλύσουν την ίδια μας τη ζωή και τις οικογένειές μας".

Δηλώνουμε ότι, όσο αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα είναι σε ισχύει, τόσο ο αγώνας μας θα δυναμώνει κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά μέχρι να τον καταργήσουμε εμείς στην πράξη.

Παλεύουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε

Κανένα μαγαζί την Κυριακή ανοιχτό».

Σχόλια