default-image

Η Eλληνική Πρωτομαγιά δικαίωμα στην ισονομία και στην ισοπολιτεία

Ελλάδα
Η Eλληνική Πρωτομαγιά δικαίωμα στην ισονομία και στην ισοπολιτεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Λίγοι σήμερα θυμούνται τον Πάρσονς ή τον Σπάις ή τους συντρόφους τους στο Σικάγο στα τέλη του 19ου αιώνα. Λίγοι θυμούνται τις συνθήκες που οδήγησαν στη σφαγή στο Χάι Μάρκετ. Ακόμη λιγότεροι θυμούνται εκείνο το πολύχρωμο εθνικά και γλωσσικά πλήθος των "κολασμένων" που δε ζήτησαν να γίνουν ήρωες αλλά ισότιμοι πολίτες», αναφέρει σε μήνυμά του για την Πρωτοματιά το "Ποτάμι".

Ολόκληρο το μήνυμα:

«Και σήμερα πλήθη "κολασμένων" ζητούν ακριβώς το ίδιο. Και πάλι, όχι με τα ίδια λόγια ούτε με τις ίδιες γλώσσες. Ούτε καν με τα ίδια συμφέροντα. Άνεργοι, άστεγοι, μετανάστες, εργάτες των 350 ευρώ ή υπάλληλοι των 500 ευρώ. Γυναίκες που μένουν σπίτι αρκεί να δουλεύει ο άνδρας, νέοι στα τριάντα τους και στα σαράντα τους που ζουν με την πενιχρή σύνταξη των γονέων τους.

Αυτή είναι η ελληνική Πρωτομαγιά. Είναι το δικαίωμα στην ισονομία και στην ισοπολιτεία. Γιορτάζουν τα θύματα των εύκολων λόγων και των προεκλογικών υποσχέσεων που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα.

Είναι τα θύματα της κάθε είδους τυραννίας. Από τη Μανωλάδα μέχρι την Ομόνοια. Είναι οι άνθρωποι που βρέθηκαν πιόνια της ιστορίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News