default-image

Η πολυτέλεια των 4 τροχών

Σπορ
Η πολυτέλεια των 4 τροχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλοι τα θεωρούν επένδυση, άλλοι δείγμα ισχύος. Τα ακριβά αυτοκίνητα είναι μια από τις αντρικές αδυναμίες που δύσκολα διαπραγματεύεται κανείς.

Ας κάνουμε μια υπόθεση. Σου περισσεύουν μερικά εκατομμύρια ευρώ. Σκέφτεσαι πώς να τα επενδύσεις και έπειτα από βαθιά περισυλλογή καταλήγεις ότι θέλεις να τα διαθέσεις στην αγορά ενός αυτοκινήτου. Και πράγματι το κάνεις και αγοράζεις ένα αυτοκίνητο της τάξεως των 1.800.000 εκατ. ευρώ, το οποίο, όμως, σημειωτέον, μπορείς να βολτάρεις μόνο σε πίστες και ουχί στον δρόμο γιατί δεν έχει λάβει τη σχετική άδεια. Κάπου εκεί το ερώτημα αναδύεται: Λάτρης της πολυτέλειας και της ταχύτητας ή αφόρητα ματαιόδοξος;

Koenigsegg Agera S, Σουηδία Μηχανή: 1.030 ίππων,twin-turbo,5 λίτρων V-80-100 χλμ.: 2,9 δευτ. Αρχική τιμή: $ 1,52 εκατ.

Η σχέση του άντρα με τα πολυτελή αυτοκίνητα μοιάζει να είναι ερωτική από την πρώτη στιγμή. Ποιος δεν έχει δει εφήβους με ακμή ακόμη στο πρόσωπο να ποζάρουν καμαρωτοί δίπλα σε μια καλογυαλισμένη Ferrari κραδαίνοντας στο χέρι το κλειδί από το τριαράκι στο οποίο διαμένουν με τους γονείς τους; Βέβαια, αυτή η ερωτική σχέση συνήθως καταλήγει σε τρίγωνο. Το τρίτο πρόσωπο; Εκείνος ο πολύ συγκεκριμένος τύπος γυναίκας που θα ερωτευθεί με πάθος τον οδηγό και κυρίως θα ερωτευθεί με πάθος το αυτοκίνητο του οδηγού. Και μετά, σου λένε, φταίνε οι άντρες...

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Γαλλία Μηχανή: 1.200 ίππων,8 λίτρων, 16κύλινδρη 0-100 χλμ.: 2,6 δευτ. Αρχική τιμή: $ 2,5 εκατ.

Lamborghini Veneno Roadster, Ιταλία, Μηχανή: 750 ίππων, 6,5 λίτρων, 2κύλινδρη, 0-100 χλμ./ώρα:2,9 δευτ. Αρχική τιμή: $4,5 εκατ.

Πηγή: FORBES/AP/REX/AURION

ΒΗΜΑmen Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News