Ειδήσεις

Έρευνα και τεχνολογία στις προτεραιότητες της Περιφέρειας

Την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια Κρήτης στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας, θέτοντάς τους ως έναν από τους τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης στο στρατηγικό της σχεδιασμό, μαζί με τον αγροτο-διατροφικό τομέα, τον τομέα τουρισμού-πολιτισμού και τον τομέα περιβάλλοντος και ενέργειας επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας Κρήτης Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη μιλώντας σε ημερίδα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Η ημερίδα αφορούσε το Ευρωπαϊκό δίκτυο Euroaxess, στα πλαίσια και του 7ου συνεδρίου του EURAXESS που διεξήχθη στη Χερσόνησο στις 27 έως 29 Απριλίου.

Μέσα από τις δυνατότητές του το δίκτυο EURAXESS προωθεί την κινητικότητα της έρευνας και τη διευκόλυνση των ερευνητών στο έργο τους με πολλαπλά οφέλη τόσο για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όσο και τις επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα εξεύρεσης και απασχόλησης ερευνητών από όλη την Ευρώπη.

Η σημερινή ημερίδα είχε σαν στόχο να συνδέσει το δίκτυο των ερευνητών με την βιομηχανία και τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και να θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών.

Στο χαιρετισμό της η κ. Μανασάκη-Ταβερναράκη καλωσόρισε πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων για την εξεύρεση ερευνητικού προσωπικού που θα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη διάδοση των νέων τεχνολογιών, τονίζοντας τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων για την προώθηση της καινοτομίας καθώς και την ενίσχυση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης.

Σχόλια