default-image

Μαριάς: "Να αυξηθεί η χρηματοδότηση έργων στην Ελλάδα"

Ελλάδα
Μαριάς: "Να αυξηθεί η χρηματοδότηση έργων στην Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμβαση για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έκανε σήμερα, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν είναι μία εμπορική τράπεζα. Πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων στις υποδομές, την ενέργεια, την έρευνα, την καινοτομία και τις μεταφορές.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι η λιτότητα έχει γεμίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση με στρατιές ανέργων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων καλείται πλέον να κινηθεί ως μια καθαρά αναπτυξιακή τράπεζα για τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε κράτη μέλη με υψηλό επίπεδο ανεργίας όπως η φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα με στόχο το κοινωνικό όφελος και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την έκδοση ομολόγων χρηματοδότησης αειφόρων έργων υποδομών και η απόφαση της ΕΚΤ να αγοράσει ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Δεδομένου ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δημιούργησαν το 85% των νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων οφείλει να αυξήσει δραστικά τη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Τέλος η χρηματοδότηση πρωτοβουλιών για τη μείωση της ανεργίας των νέων πρέπει να αποτελέσει σημαντικό πεδίο δράσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News