default-image

Συγκίνηση για το μωρό που βγήκε σώο από τα συντρίμμια

Κόσμος
Συγκίνηση για το μωρό που βγήκε σώο από τα συντρίμμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμβολο της ελπίδας, της ζωής μέσα από την καταστροφή έγινε ένα μωρό 4 μόλις μηνών, το οποίο ανέσυραν ζωντανό οι διασώστες από τα ερείπια κτιρίου, στο Κατμαντού.

Το μικροσκοπικό του προσωπάκι ήταν γεμάτο χώματα από τα συντρίμμια γύρω του όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε το Νεπάλ το περασμένο Σάββατο, στοιχίζοντας τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Το όνομα του μικρού, Σονίτ Αουάλ και έμεινε θαμμένος 22 ώρες μέσα στα ερείπια.

Την ημέρα που σημειώθηκε ο φονικός σεισμός, ο μικρός Σονίτ βρισκόταν στο σπίτι του στη Μουλντχόκα, ανατολικά του Κατμαντού, σύμφωνα με τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης. Το σπίτι κατέρρευσε, το παιδάκι καταπλακώθηκε και ο πατέρας του έψαχνε απεγνωσμένα να το βρει μέσα στα συντρίμμια.

Απελπισμένος κάλεσε τον Στρατό του Νεπάλ και οι στρατιώτες κυριολεκτικά έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή μέσα στα χώματα και τα ερείπια μέχρι αργά τη νύχτα, προτού εγκαταλείψουν την προσπάθεια και φύγουν.

Ο πατέρας του Σονίτ, σύμφωνα με το ethnos.gr, είχε χάσει κάθε ελπίδα ότι θα έβρισκε ζωντανό το μωράκι, μέχρι που άκουσε ένα αχνό κλάμα από κάτω. Το πρωί της Κυριακής οι στρατιώτες επέστρεψαν και έβγαλαν ζωντανό το μικρό παιδί, χωρίς να έχει αμυχές από τα γκρεμισμένα τούβλα, τις πέτρες και τα χώματα που το είχαν εγκλωβίσει για 22 ώρες.

Οι διασώστες τον σήκωσαν ψηλά προς τον ήλιο, αν και τα μάτια του ήταν ακόμη σφιχτά κλειστά. Το πρόσωπό του ήταν εκτεθειμένο καθ' ολη τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας, ενώ ένα σκουφάκι και μία κουβέρτα προστάτεψαν το κεφάλι και το σώμα του την κρύα νύχτα κάτω από τα συντρίμμια.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε τραυματιστεί.

Η αναπάντεχη αυτή διάσωση έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ελπίδα σε μία χώρα που βίωσε τόσες απώλειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News