Ειδήσεις

Η Ν.Ε. Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους να αντιπαλεύουν τις συνέπειες μιας κρίσης που βρίσκεται ουσιαστικά στον 7ο χρόνο της από το 2008, με επαγγελματικά και κοινωνικά αδιέξοδα που γίνονται ολοένα και πιο απειλητικά», αναφέρει στο μήνυμά της για την Εργατική Πρωτομαγιά η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ. «Αυτή την κρίση πρέπει να την ξεπεράσουμε με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας και ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής, αλληλεγγύης και δίκαιης φορολόγησης του πλούτου», τονίζει, «δίνοντας συλλογικά και μαζικά ένα ηχηρό μήνυμα στην ευρωπαϊκή δεξιά».

Ολόκληρο το μήνυμα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«1η Μαΐου 1886, Σικάγο. Πανεργατικός ξεσηκωμός ενάντια στην εργοδοσία με αίτημα τη μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".

Εργάτες με τις γυναίκες και τα παιδιά τους διαδηλώνουν ειρηνικά στο χώρο συγκέντρωσης με οπλισμένες αστυνομικές δυνάμεις να παρατάσσονται στη γύρω περιοχή. Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα εξερράγη μέσα στο πλήθος, και αστυνομικοί αρχίζουν να χτυπούν τους διαδηλωτές χωρίς καμιά διάκριση, με αποτέλεσμα ένας καθ' όλα δίκαιος αγώνας της εργατικής τάξης να καταλήξει σε αιματοχυσία.

1 Μαΐου 2015, Ελλάδα. Ανεργία, η υψηλότερη στην Ευρώπη, περιορισμός ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων συνθέτουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην πατρίδα μας. Εργαζόμενοι των 400-700 ευρώ, μείωση των κοινωνικών δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία, αύξηση των ωρών εργασίας με στασιμότητα ή μείωση των αμοιβών στερούν από τους νέους κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον που επισκιάζεται από την αυστηρά νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας και οπισθοδρομικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί σε όλη την Ε.Ε. το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους να αντιπαλεύουν τις συνέπειες μιας κρίσης που βρίσκεται ουσιαστικά στον 7ο χρόνο της από το 2008. Μας βρίσκει να αντιπαλεύουμε με επαγγελματικά και κοινωνικά αδιέξοδα που γίνονται ολοένα και πιο απειλητικά. Μας βρίσκει στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν το ασύδοτο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και οι συντηρητικές, άτολμες και εν πολλοίς αντιευρωπαϊκές πολιτικές των δεξιών κυβερνήσεων που κυριαρχούν στην Ευρώπη.

Αυτή την κρίση πρέπει να την ξεπεράσουμε με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας και ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής, αλληλεγγύης και δίκαιης φορολόγησης του πλούτου.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα δε στεκόμαστε απλοί θεατές, δίνουμε συλλογικά και μαζικά ένα ηχηρό μήνυμα στην ευρωπαϊκή δεξιά. Ξεφεύγουμε από τη στείρα συνθηματολογία και προβαίνουμε στον αγώνα για το αυτονόητο: δίκαια ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τέλος στο μαρασμό του κοινωνικού κράτους με αύξηση στις δαπάνες για την υγεία και την εκπαίδευση, εξασφάλιση αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις στη βάση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Δίνουμε τη μάχη για την ανατροπή των συντηρητικών πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη και για τη διαμόρφωση ενός νέου οικονομικού μοντέλου που στο επίκεντρο θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Σχόλια