default-image

Football League ή Γ' Εθνική για Εργοτέλη;

Ποδόσφαιρο
Football League ή Γ' Εθνική για Εργοτέλη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θέλει δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή του και στον Εργοτέλη καλούνται να ολοκληρώσουν αξιοπρεπώς την παρουσία τους, έστω κι αν το κίνητρο πλέον έχει χαθεί.

Η ομάδα θα αγωνιστεί την Κυριακή κόντρα στα ισχυρά Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη, ενώ στην αυλαία της αγωνιστικής περιόδου θα υποδεχτεί το Λεβαδειακό, που εξακολουθεί να μάχεται για την αποφυγή της 4ης θέσης που οδηγεί στη Football League.

Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικά βαρύ μετά τον υποβιβασμό που σφραγίστηκε με την εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα. Πικρία, απογοήτευση και προβληματισμός κυριαρχούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που καλείται ωστόσο να βγάλει εις πέρας μέχρι τέλους την αποστολή του. Οι αναλύσεις και η ανάληψη των ευθυνών για το τι έφταιξε και η ομάδα δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα έχουν ξεκινήσει ως ένα βαθμό, όμως αναμένεται να κορυφωθούν με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οπότε και οι μέτοχοι θα κληθούν να λάβουν τις αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το δίλημμα Football League ή Γ΄ Εθνική κυριαρχεί ανεπισήμως στις τάξεις του Εργοτέλη, με τις πρώτες απόψεις να διίστανται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Ως κυριαρχούσα άποψη εντός και εκτός ομάδας εμφανίζεται η επιλογή της Γ' Εθνικής, που μοιάζει λυτρωτική εξαιτίας των υφιστάμενων οικονομικών χρεών της ΠΑΕ. Υπενθυμίζουμε ότι είναι η τελευταία χρονιά που μία ομάδα θα μπορεί, μέσω του υποβιβασμού της, να απαλλαγεί από τα χρέη της και να διεκδικήσει άμεσα την επιστροφή της στις παραπάνω κατηγορίες, αφού με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο από την επόμενη περίοδο τα δεδομένα διαφοροποιούνται, γίνονται πιο περιοριστικά και δυσκολότερα σε ό,τι αφορά την ταχύτερη διεκδίκηση της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία.

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που σκέφτονται την παρουσία της ομάδας τη νέα χρονιά στη Football League και ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει να κάνει και με τις υποχρεώσεις προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς που ακολουθούν τα φυσικά πρόσωπα σε περίπτωση που αποφασιστεί εκκαθάριση της ΠΑΕ. Η ΠΑΕ Εργοτέλης έχει μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων και κάποιοι θεωρούν πως η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί. Όπως και να έχει πάντως, και οι δύο περιπτώσεις θα τεθούν το επόμενο διάστημα στο τραπέζι για να ληφθεί η πιο επωφελής για την ομάδα λύση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News