Ειδήσεις

Η 27η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στη Λότζια

Στην καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία που γίνεται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο αίθριο της Λότζια, καλεί αυτό το Σάββατο 2/5/2015 τους πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου, προκειμένου να κάνουν τη συγκεκριμένη ημέρα μια πραγματική γιορτή.

Η 27η Εθελοντική Αιμοδοσία θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί και θα διαρκέσει έως τη 1:30 το μεσημέρι.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία  Πολιτισμού-Τουρισμού και Εθελοντισμού) και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης", στην οποία συμμετέχουν οι Minoistas, η ΣΕΑΠ Ηρακλείου, ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού "Αετογιάννης" και η ομάδα εθελοντών πολιτών ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη".

Σ' αυτήν την κοινή προσπάθεια, ο Δήμος Ηρακλείου καλεί «όλους τους πολίτες να συμμετέχουν», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενούς του.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να προσφέρουν αίμα. Το έμπειρο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία όσων παρευρεθούν και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή!

Σχόλια