default-image

Κατάργηση αξιολόγησης στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο

Ελλάδα
Κατάργηση αξιολόγησης στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέματα όπως η κατάργηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης, τα ζητήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (μείωση της ποινής, άνοιγμα πινάκων του 2010-2012) και τα ζητήματα ειδικής και προσχολικής αγωγής έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Αυτό ξεκαθάρισε με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης αναφορικά με τις αντιδράσεις σχετικά με τα θέματα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως «επείγοντα» ενώ κάποια άλλα «παραλείφθηκαν».

Ο κ. Κουράκης αναφερόμενος στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου τόνισε ότι «οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις πρέπει να ψηφιστούν μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες. Ο χαρακτήρας του "επείγοντος" δεν αφορά απλώς επείγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης, αφορά επείγοντα θέματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία και να μη διασαλευτεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Ο χαρακτήρας, επομένως, του νομοσχεδίου δεν κάνει διάκριση μεταξύ σημαντικών και μη σημαντικών θεμάτων της εκπαίδευσης», τόνισε.

Επίσης είπε πως θέματα όπως η κατάργηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης, τα ζητήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών (μείωση της ποινής, άνοιγμα πινάκων του 2010-2012) και τα ζητήματα ειδικής και προσχολικής αγωγής έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Εντωμεταξύ, ο αιρετός ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook δύο έγγραφα που αφορούν στο πολυνομοσχέδιο. Στο πρώτο φαίνεται τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις επιμορφωτικές άδειες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών:

Επίσης, σύμφωνα με το άλλο έγγραφο καταργούνται οι διατάξεις των νόμων 4057/12, 3848/10,3879/10 για την αξιολόγηση, καθώς και το ΠΔ 152/13 σύμφωνα με το περιεχόμενο της τροπολογίας που αναμένεται να κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News