Ειδήσεις

Οι θέσεις Μιχελογιαννάκη λίγο πριν το Υπουργικό

"Κόκκινες γραμμές" χαράσσει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιαννάκης λίγο πριν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο τη λίστα Γ. Βαρουφάκη και τη συμφωνία με τους δανειστές.

Ο βουλευτής Ηρακλείου επισημαίνει:

«1. Στο πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, ακούγεται ότι δε θα συζητηθούν οι πλειστηριασμοί και τα κόκκινα δάνεια. Θεωρώ ότι αυτά τα δύο είναι απολύτως απαραίτητο να τα επιλύσουμε και γρήγορα να κατεβάσουμε νομοσχέδια που να προστατεύουν και την κατοικία και να δίνουν και λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

2. Θεωρώ ότι είναι έγκλημα η παραμονή του ΕΝΦΙΑ και θεωρώ ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε στο να βάλουμε, προς αντικατάστασή του, κάποιο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Ακόμα και αν αυτό δεν το καταφέρουμε, οφείλουμε να βρούμε άμεσα ισοδύναμο μέτρο, ώστε να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

3. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προβούμε σε έκτακτη εισφορά.

4. Θεωρώ θετικό τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση των διαφημίσεων, τον κώδικα πολιτικής δικονομίας, τους τρόπους για εύκολη είσπραξη του ΦΠΑ (π.χ. με πιστωτικές κάρτες).

5. Θεωρώ, επίσης, θετικό την ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, όπως και θεωρώ θετικό τις ποινικές κυρώσεις στην απόκρυψη εισοδήματος και στη μη καταβολή ΦΠΑ.

6. Σαφώς και η πληρωμή ΔΕΚΟ, φόρων και προστίμων μέσω κάρτας είναι θετικό.

7. Σαφώς και ο φόρος πολυτελείας σε πισίνες και σε σκάφη είναι θετικό.

8. Σαφώς και ο διαχωρισμός πληρωμών ΦΠΑ είναι θετικός.

9. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να δεχτούμε μείωση των επικουρικών συντάξεων, ούτε κατά ένα ευρώ.

10. Σαφώς να μη δεχτούμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

11. Σαφώς να μη δεχτούμε μείωση μισθών και συντάξεων.

12. Συζήτηση για την πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να γίνει.

13. Σαφώς και πρέπει να επαναφέρουμε με οποιοδήποτε κόστος το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ».

Για την επίθεση στο Γ. Βαρουφάκη 

Σε ό,τι αφορά στο «πολιτικό bullying του συντρόφου Βαρουφάκη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο κ. Μιχελογιαννάκης υπογραμμίζει ότι θα πρέπει «να ξέρουμε ότι οφείλουμε ως κόμμα να μην αφήνουμε κανέναν Ντάισελμπλουμ να παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας, όπως και οφείλουμε να μας προβληματίσει το ότι ο Σημίτης, για να πληρώσει τη Siemens με swap, βρέθηκε αντιμέτωπος με την άρνηση του Βαρουφάκη».

Ακόμη σχετικά με τις δημοσκοπήσεις επισημαίνει ότι «σαφώς και το 72% του κόσμου θέλει συμφωνία, μόνο το 23% ρήξη και το 20% επιστροφή στη δραχμή. Αυτά οφείλουν να μας προβληματίσουν».

Καταλήγοντας ο κ. Μιχελογιαννάκης τονίζει ότι «σε περίπτωση που βρούμε άρνηση για όλα τα παραπάνω, στη λύση του δημοψηφίσματος, η οποία είναι λιγότερο κοστοβόρα από τις εκλογές και που θα αποτυπωθεί με ερώτημα για το αν δεχόμαστε να κάνουμε κωλοτούμπα στις θέσεις μας ή όχι, θα μας λύσει τα χέρια η εντολή του ελληνικού λαού».

Σχόλια